clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

BAKIN RECEPT za ukusan i BRZ RUČAK: Tikvice u kombinaciji sa MESOM - sočne i pune fila, tope se u ustima

05.06.2023. 08:14
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Punjene tikvice su obrok koji se veoma brzo i lako priprema

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 300 gr pilećeg mesa
  • 100 gr suve slanine
  • 1 paradajz
  • malo kačkavalja
  • začin za piletinu
  • biber
  • slatka pavlaka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika soja sosa
  • ulje 
DODALA MESO I KROMPIR - Potpuno drugačiji ukus PLJESKAVICA od TIKVICA po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)

DODALA MESO I KROMPIR - Potpuno drugačiji ukus PLJESKAVICA od TIKVICA po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)

POSNO JELO, IDEALNO ZA DANAŠNJI RUČAK: Pripremite krompir po bakinom receptu, tajni sastojak koji poboljšava ukus (VIDEO)

POSNO JELO, IDEALNO ZA DANAŠNJI RUČAK: Pripremite krompir po bakinom receptu, tajni sastojak koji poboljšava ukus (VIDEO)

Priprema:

Meso iseći na kockice dodati mleveni biber, slatku papriku, začin, izdrobljen beli luk, soja sos. Ostaviti da meso odstoji pokriveno. Tikvice malo oguliti pa izdubiti, napraviti kao čamac. Meso ređati na roštiljski štapić, suva slanina na listiće, malo paradajza, kačkavalj, meso... i tako redom.

Ubaciti u tikvicu ražnjić. Možete u ostatak marinade uvaljati mladog krompirića pa staviti oko ražnjića i tikvica. Peći na 200 stepeni C 50 minuta. Služiti toplo. Fantastičan ukus. Prijatno!

 

Piše:
Srbija Danas
05.06.2023. 08:14