Skip to main content
kolačići

I MIRIS I UKUS: Ovim mekanim MEDENJACIMA niko neće moći da odoli! (RECEPT)

Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic
Uživaćete u svakom zalogaju.

Praznici su vreme koje rado provodimo sa porodicom i prijateljima, a kada se već okupite na šoljici toplog čaja ili kafe, mogli biste i da gricnete nešto slatko.

Ukusni i mekani medenjaci su uvek pravi izbor, naročito ako su iz domaće radinosti:

LJUDI ZGROŽENI "Na tome ćeš da sediš?!" Čistila kauč, pa pokazala PRLJAVŠTINU - je li ovo moguće? (VIDEO)

LJUDI ZGROŽENI "Na tome ćeš da sediš?!" Čistila kauč, pa pokazala PRLJAVŠTINU - je li ovo moguće? (VIDEO)

Nosite PLAVU stranu maske SPOLJA? Doktor otkrio da li je to ISPRAVNO - caka je u unutrašnjim SLOJEVIMA!

Nosite PLAVU stranu maske SPOLJA? Doktor otkrio da li je to ISPRAVNO - caka je u unutrašnjim SLOJEVIMA!

Dobro pogledajte vaše OČI I JEZIK: Ovi signali jasno pokazuju da ste ANEMIČNI! (VIDEO)

Dobro pogledajte vaše OČI I JEZIK: Ovi signali jasno pokazuju da ste ANEMIČNI! (VIDEO)

Potrebno je:

  • 400 gr brašna
  • 2 jaja
  • 100 gr maslaca
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice klinčića za medenjake
  • 1 kašičica kakaa
  • 100-150 gr šećera
  • 2 kašike meda

kolačići
kolačići
Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Maslac omekšati, dodati jaja, šećer, med , i mikserom dobro izmiksati. Dodati u sito brašna kakao i klinčiće i prosejati. Dodamo ostatak brašna i dobro umesimo rukama. Ostavimo u frižider na 10-15 minuta, pa razvijemo i vadimo kalupima po želji.

Ređati u pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepini, 13 minuta, ne duže. Pleh podići za jedan stepen više nego obično.

Prijatno...

 

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd