Skip to main content
depilacija

INTIMNA FRIZURA - DA! Ali... Znate li koja je TEHNIKA izuzetno OPASNA po vaše ZDRAVLJE?

Foto: Profimedia
Budite oprezni!

Odlazak na plaže i letovanje uvek povlači i polemiku o tome treba li uklanjati stidne dlake u potpunosti, ili pak to učiniti samo na preponama. To je uglavnom lični izbor žene, a istraživanje objavljeno 2014. godine u Američkom časopisu za opstetriciju i ginekologiju tvrdi da čak 87 odsto žena održava svoju intimnu frizuru.

DORUČAK za uspešan početak dana: Slani brusketi od JAGODA! (RECEPT)

Kada je vreme za kardiologa? Ovih šest simptoma shvatite kao URGENTNO UPOZORENJE!

Leti je ovo posebno aktuelno, jer većina dama strahuje da im iz kupaćeg kostima ne vire dlačice, ali s druge strane - 60 odsto žena potvrdilo je da je zbog uklanjanja stidnih dlačica imalo određene komplikacije. 

Stručnjaci su upozorili da najveću opasnost predstavlja brijanje. Vanesa Mekaj objasnila je za "The Independent" da stidne dlake oko vagine igraju ključnu ulogu u održavanju dobre higijene. 

- Stidne dlake deluju kao prirodna barijera koja pomaže da ostanete čisti. Smanjuju kontakt s virusima i bakterijama i štite osetljivu kožu vulve. Dok štite od bolesti i problema s kožom, stidne dlake takođe onemogućavaju stranim česticama kao što su prašina i patogene bakterije da uđu u telo, a pomažu i pri održavanju vlažnosti područja što smanjuje šanse da će žena razviti infekciju, naglasila je ona.

OVA OBUĆA JE OPASNA: Pet RAZLOGA zašto više NE treba da nosite JAPANKE, a TREĆI je ZABRINJAVAJUĆI!

depilacija
Foto: Profimedia

Previše se ZNOJITE tokom letnjih noći?! Ovo je pravo REŠENJE za vas!

- Kada se ta iritacija poveže s toplim i vlažnim ambijentom genitalija, ona postaje dobar medij za prenošenje bakterija koje mogu da prouzrokuju bolesti, tvrdi Mekaj. 

Stidne dlake takođe smanjuju intenzitet i količinu kontakta kožom o kožu s osobom koja već ima seksualno prenosivu infekciju, pa mogu da pomognu da se infekcija raširi. 

- Brijanje može da utiče i na verovatnoću da će se žena zaraziti polnom bolešću poput recimo genitalnih bradavica, dodala je ova doktorka. 

To nije jedina opasnost koju brijanje nosi - ono može da dovede i do niza manjih ozleda poput crvenila, svraba i ogrebotina od žileta. 

Evo kako da odredite KOJI zaštitni faktor je potreban vašoj koži!

depilacija
depilacija
Foto: Profimedia

ZNATE LI ŠTA JE CELIJAKIJA? Ovih 10 znakova su sigurni POKAZATELJI da vam SMETA GLUTEN! (FOTO)

Ipak, ni žene koje svoje stidne dlake uklanjaju voskom nisu pošteđene sličnih problema, a tu je i problem uraslih dlaka. 

One su uglavnom bezopasne i brzo se "zaleče" same od sebe, ali lekari savetuju da ih uklonite što pre kako ne bi dovele do ozbiljnije upale ili infekcije.

PRAKTIČNI, ALI ZNAJU I DA NAPRAVE PROBLEM! Evo kako da PRAVILNO koristite TAMPONE?

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd