UKUSNA, DEKORATIVNA POGAČA - Napravite po bakinom receptu savršeno pecivo, zamirisaće cela kuća (VIDEO)
Preliv:
700 ml mleka
4 kašike šećera + 1 vanilin šećer
200 gr čokolade
200-250 gr maslaca ili margarina
200 gr mlevenih oraha
po želji malo ruma
2 kašike kakaa
Priprema.
Umutiti mikserom jaja sa šećerom, dodati mleko, ulje i brašno. Kakao i prašak za pecivo prosejemo i sve izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom i isipati testo i izravnati. Peći na 200 stepeni 25 minuta. Ohladiti biskvit pa ga izvaditi i preseći na pola da se hladi.
U mleko staviti šečer, vanil šećer, čokoladu i maslac, kao i dve kašike kakaa izmešane sa mlakom vodom. Ostaviti da vri na tihoj vatri 15 minuta pa dodati mlevene orahe i po želji rum.
Malo prohladiti. Jedan deo biskvita ostaviti u plehu tako da sečeni deo bude odozgo.
Sipati pola fila, malo protresti, pa staviti drugi deo takođe sa sečenin delom odozgo. Sipati ostatak čokolade.
Možete posuti seckanim orasima ili šlagom kad se potpuno ohladi.