Jesenje namirnice koje JAČAJU IMUNITET za zimu: Štite od virusa, LEČE ORGANIZAM i neophodne su za zdravlje
Zapamtite – raznovrsnost u ishrani je ključ dobrog zdravlja.
Usezoni virusa, prehlada i gripa važno je da konzumiramo zdravu hranu, budemo aktivni i imamo kvalitetan san kako bi naš organizam mogao da se odbrani od infekcija i bakterija.
Tokom zimskog i jesenjeg perioda najčešće dolazi do pada imuniteta i tada je pravi trenutak da se okrenemo prirodi i njenim blagotvorinim isceljujućim mogućnostima. Postoje mnogobrojni prirodni lekovi za jačanje i uniteta i zdravlje organizma, počev od meda, kurkume, đumbira, pa sve do sirupa, raznih biljnih tinktura i čajeva.
Ruska mast PROTIV BOLOVA U ZGLOBOVIMA: Deluje posle PRVOG MAZANJA, a jedan od sastojaka je SENF
EROTSKA MAPA SVETA: Italijani će vam pružiti PREDIGRU IZ MAŠTE, Norvežani VRHUNAC ZA PAMĆENJE, a gde su SRBI?
Slatki krompir
U pitnju je povrće puno beta-karotena i vitamina A. Ovaj vitamin štiti telo od slobodnih radikala, a u kori slatkog krompira nalazi se magnezijum, te ga nemojte ljuštiti.
Crvena paprika
Ova paprika poznata je po tome što sadrži veliki procenat vitamina C, čak veći i od nekih citrusa. Pored toga, zbog beta-karotena dobra je za zdravlje očiju i kože.
Bundeva
Kao moćni antioksidans bundeva pomaže u poboljšanju kardiovaskularnog sistema, stabilizaciji krvnog pritiska, smanjenju holesterola, i jačanju kostiju. A semenke bundeve obiluju proteinima.
Cvekla
Pošto cvekla ima amino kiseline, smanjuje upalne procese i holesterol. Odlična je za bubrege i jetru, kao i za adekvatnu krvnu sliku.
Karfiol
Verovali ili ne, karfiol je najbolje jesti sirov kako bi se iskoristilo što više vitamina C. Solidan je izvor i važnog vitamina B, a zbog količine vlakana u sebi pomaže pri varenju.
Spanać
Zbog folne kiseline spanać obnavlja ćelije, te ga sa pravom mnogi nazivaju „superhranom”. Najbolji je kad se konzumira sirov, pa ga dodajte u salate i zdrave varijante sendviča.