clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1484
usd
109.6792
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PRAVITE GREŠKU - Ovo mnoge domaćice pogrešno rade, zato KISELI KRASTAVČIĆI nisu dobri

05.10.2022. 18:04
Piše:
Srbija Danas/Stvar ukusa
kiseli krastavčići
kiseli krastavčići / Izvor: Shutterstock
Obratite pažnju!

Kiseli krastavčići spadaju u jednu od najomiljenijih zimnica i slažu se uz bukvalno bilo koje jelo, ali čak i najiskusnijim domaćicama retko polazi za rukom da „pogodi“ onaj prepoznatljivi ukus kupovnih kornišona.

Po ovome se prepoznaju NATPROSEČNO INTELIGENTNI - Evo kako da znate da li ste i vi među njima 

Po ovome se prepoznaju NATPROSEČNO INTELIGENTNI - Evo kako da znate da li ste i vi među njima 

Stiže nam KRVAVI PUN MESEC: Mnogima će donestI RASPAD postojećih odnosa, a evo šta SVI MORAJU DA URADE

Stiže nam KRVAVI PUN MESEC: Mnogima će donestI RASPAD postojećih odnosa, a evo šta SVI MORAJU DA URADE

Idealna za PUŠAČE - Napravite SMESU koja ČISTI PLUĆA od nikotina, uzme se kašičica svako jutro

Idealna za PUŠAČE - Napravite SMESU koja ČISTI PLUĆA od nikotina, uzme se kašičica svako jutro

Postoji nekoliko grešaka u pripremi za koje većina ne zna, a mogu značajno da utiču na krajnji proizvod. 

Najčešća greška nastaje prilikom izbora sorte krastavca koju ćete kiseliti.

kiseli krastavci
kiseli krastavci / Izvor: Shutterstock

Za zimnicu su najbolji oni sa debljom korom, ne duži od 10 cm i koji imaju krupnije "tačkice" na površini. Ukoliko ste u mogućnosti pre kupovine probajte krastavac, ukoliko je gorak nemojte ga uzimati, neće valjati ma šta god da uradite.

Takođe, prilikom kiseljenja morate da obratite pažnju na kvalitet vode. Bolje je da koristite flaširanu, filtriranu, ili pak da prvo prokuvate vodu sa česme.

kiseli krastavčići
kiseli krastavčići / Izvor: SD infografik

Koristite krupnu so i izbegavajte jodiranu. Dobar savet je i da potopite krastavce u vodu pre pripreme, nekoliko sati u vodi učiniće ih čvršćim i ukusnijim. Takođe, ne zaboravite da okrenete tegle naopaki i ostavite ih tako preko noći, na taj neće propustiti vazduh, koji može dovesti do bržeg kvarenja, a učiniće krastavčiće mekanim i manje hrskavim.

 

Piše:
Srbija Danas/Stvar ukusa
05.10.2022. 18:04