clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ovo je NAJSOČNIJA poslastica koju ćete probati i odmah zavoleti - Kolač sa ORASIMA i grizom natopljen POSEBNIM prelivom

15.12.2023. 09:54
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Ne postoje bolji slatkiši od onih koji su pravljeni po bakinim receptima, a da biste preneli ova očaravajuće ukuse u svoj dom, ne morate ići čak do bake, dovoljno je da sledite ovaj recept.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 400 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika griza
  • korica limuna
  • 100 ml jogurta
  • 100 gr seckanih oraha
  • 50 ml ulja 
PO RECEPTU ZORICE BRUNCLIK: Recept za ovu salatu SVI TRAŽE, pored PILETINE idu i ovi SASTOJCI, oduševiće vasZorica Brunclik

PO RECEPTU ZORICE BRUNCLIK: Recept za ovu salatu SVI TRAŽE, pored PILETINE idu i ovi SASTOJCI, oduševiće vas

Tikvice JAČAJU IMUNITET, dobre su za vid i STOMAK - Napravite okrepljujući POTAŽ od ovog povrća po CAKANINOM receptucakana potaž

Tikvice JAČAJU IMUNITET, dobre su za vid i STOMAK - Napravite okrepljujući POTAŽ od ovog povrća po CAKANINOM receptu

Priprema:

Umutiti jaja sa šecerom, dodati brašno,griz i prašak za pecivo, koricu limuna, seckane orahe, ulje i sve izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i istresti i izravnati. Peći na 200 stepeni 35, 40 minuta. Kolač iseći tek kada se prohladi.