clear sky
19°C
15.05.2024.
Beograd
eur
117.1216
usd
108.2155
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

KOLAČ SA PLAZMOM I ČOKOLADOM: Sočan i mekan, a priprema toliko prosta da ćete ga često praviti

12.10.2022. 08:40
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Kolač sa plazmom i čokoladom lako se pravi, a savršeno je kremast.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna

fil:

  • 200 ml mleka
  • 150 gr čokolade
  • 100 gr maslaca ili margarina
  • 1 kašika mlevene plazme
SEKA ALEKSIĆ IMA RECEPT ZA MOĆAN IMUNITET: Prenosi se godinama s kolena na koleno, potrebna su samo 2 SASTOJKA

SEKA ALEKSIĆ IMA RECEPT ZA MOĆAN IMUNITET: Prenosi se godinama s kolena na koleno, potrebna su samo 2 SASTOJKA

SA MAKOM I ORASIMA - Napravite preukusu domaću poslasticu po BAKINOM RECEPTU, jednostavno i brzo (VIDEO)

SA MAKOM I ORASIMA - Napravite preukusu domaću poslasticu po BAKINOM RECEPTU, jednostavno i brzo (VIDEO)

Nadev za biskvit:

  • 100 ml slatke pavlake za kuvanje
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr kokosa

Priprema:

U šerpu sipati mleko dodati čokoladu i maslac do vrenja, da se istopi i ostaviti da se hladi.

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Umutiti jaja, dodati šećer,  Izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i rasporediti testo. Peći na 200 stepena C oko 20 minuta. Saviti u rolnicu da se ohladi. Premazati čokoladom i pavlakom i ponovo urolovati. Kad se ohladi iseći na manje rolate.

Provući kroz  čokoladu i uvaljati u kokos. Ostaviti da se prohladi.