clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Krompir SA SLANINOM i kobasicama - Predlog za preukusan RUČAK iz bakine kuhinje, priprema se brzo i jednostavno (VIDEO)

29.09.2023. 08:31
Piše:
Srbija Danas
hrana
hrana / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Spremite ga i obradujte ukućane!

Preliven krompir sa kobasicama, ovo je zaista jedan od vrhunskih jela sa krompirom.

Potrebno je:

  • 500 gr krompira
  • 2-3 krace kobasice
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 1 paradajz
  • 1 jaje ulje
  • 100 ml mleka
  • 50 gr kačkavalja
  • po želji malo suve slanine
Uvo može da se ZAPUŠI i VAN VODE! Znoj može dovesti do TEŠKE INFEKCIJE, ako se ne izbaci potpuno - evo kako to da uradite

Uvo može da se ZAPUŠI i VAN VODE! Znoj može dovesti do TEŠKE INFEKCIJE, ako se ne izbaci potpuno - evo kako to da uradite

KO PEVA, ZLO NE MISLI! Doktor otkriva zašto bismo trebali da se prepustimo OMILJENOJ PESMI BAR 5 MINUTA dnevno

KO PEVA, ZLO NE MISLI! Doktor otkriva zašto bismo trebali da se prepustimo OMILJENOJ PESMI BAR 5 MINUTA dnevno

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na kolutove. Posuti začinom i solju dodati malo ulja pa ga izmešati. Rasporediti u podmazan pleh. Kobasice iseći na krugove pa ih poređati po krompiru. Staviti u rernu i peče 20 minuta pa izvaditi. Preko krompira naseći paradajz na kockice.

Umutiti pavlaku, mleko i jaje i preliti preko krompira paradajza i kobasica. Narendati kačkavalj i posuti malo peršunov list i listicima suve slanine. Peći još 30 minuta. Savršenstvo od krompira.