scattered clouds
24°C
11.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

TOPI SE U USTIMA: Ovo je najprirodniji način da OMEKŠATE MESO, zaboravite na začine i marinade!

06.02.2022. 11:09
Piše:
Srbija Danas
meso
meso / Izvor: Shutterstock

Jedna voćka je u pitanju

Svaki zalogaj će vam se prosto topiti u ustima, a nećete morati da udarate čekićem šnicle.

Uz to, u pitanju je najprirodniji mogući metod!

ZDRAVI SAGOREVAČI SALA: Ovo je spisak namirnica koje dokazano TOPE NASLAGE NA STOMAKU, konzumirajte ih što više

ZDRAVI SAGOREVAČI SALA: Ovo je spisak namirnica koje dokazano TOPE NASLAGE NA STOMAKU, konzumirajte ih što više

KAKVA ŠTETA! Đubretar koji je ukrao srca mnogih žena, otkrio RAZOČARAVAJUĆ DETALJ iz svog PIRVATNOG ŽIVOTA (VIDEO)

KAKVA ŠTETA! Đubretar koji je ukrao srca mnogih žena, otkrio RAZOČARAVAJUĆ DETALJ iz svog PIRVATNOG ŽIVOTA (VIDEO)

GOTOVO SVI ZNACI ĆE IMATI PROBLEM SA ZDRAVLJEM! Budite oprezni, ovo je DNEVNI HOROSKOP za 06.02

GOTOVO SVI ZNACI ĆE IMATI PROBLEM SA ZDRAVLJEM! Budite oprezni, ovo je DNEVNI HOROSKOP za 06.02

Postoje tri načina se meso omekša:

  • mehanički (lupanje čekićem za meso)
  • termalni (sporo kuvanje na tihoj vatri koje razbija vezivno tkivo u mesu)
  • enzimski (prirodni enzimi u mesu pomažu u razgradnji vezivnog tkiva)

meso
meso / Izvor: Shutterstock

Upravo je ovaj treći metod najmanje poznat, što je pomalo nepravedno jer je veoma efikasan. Tako što tokom vremena enzimi postepeno razlažu tkivo dolazi do promene strukture vlakana mesa, što je potpuno prirodan proces za koji je normalno potrebno oko tri nedelje.

Međutim, možete uživati u svežem mesu koje je omekšalo uz pomoć enzima za mnogo kraće vreme - uz malu asistenciju prirode!

U pitanju je kulinarski trik koji nije još uvek stekao veliku popularnost, a vrhunski kuvari se kunu u njega: omekšavanje mesa uz pomoć kivija.

Naime, kivi sadrži aktinidain, enzim koji ovu voćku čini jedinstvenom, a on deluje kao što razbija proteine i vezivna tkiva u mesu bez udaranja. Postoje dva načina da omekšate meso kivijem - korom ili mariniranjem:

  • Omekšavanje korom kivija. Oljuštite kivi, njegovom korom dobro istrljajte meso sa svih strana.
  • Omekšavanje u marinadi. Oljuštite dva kivija, pa napravite pire od njega (gnječenjem viljuškom ili u blenderu). Potom dodajte dve kašike maslinovog ulja i jednu kašičicu jabukovog sirćeta. Dodajte solii bibera po ukusu, pa sve ubacite u jednu plastičnu kesu, stavite parče mesa i marinirajte oko 15 minuta.

kivi
kivi / Izvor: Shutterstock