Kuvano jelo "na kašiku": Tradicionalni GOVEĐI GULAŠ lak za varenje, a drži sitost
Rapsodija ukusa u spoju sa tradicionalnom kuhinjom.
Iako su nam stigle visoke temperature i samim tim nam je volja da uđemo u kuhinju smanjena, ipak potreba za kuvanim jelima i ishranom "na kašiku" nikada ne jenjava.
U nastavku ovog teksta vam donosimo recept za preukusni goveđi gulaš. Reč je on vrlo jednostavnom, brzom i tradicionalnom receptu.
Goveđi gulaš je tradicionalno jelo. Brzo se sprema, a pruža istinske užitke svima koji vole domaću kuhinju.
Šta vam je sve potrebno od sastojaka:
- Goveđe meso 800 g
- Crni luk 2 velike glavice
- Beli luk 3 čena
- Crvena paprika 2
- Paradajz pire 3 kašike
- Goveđi bujon 400 ml
- Paprika u prahu 1 kašičica
- Lovorov list 1
- So i biber po ukusu
- Maslinovo ulje za prženje
Kako ide postupak pripreme:
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite kocke goveđeg mesa dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana. Izvadite meso i ostavite sa strane.
U istu šerpu, dodajte sitno seckani luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i crvenu papriku, pržite još nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz pire i papriku u prahu, dobro promešajte sa povrćem.
Vratite meso u šerpu, dodajte goveđi bujon, lovorov list, so i biber. Mešajte dobro, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 1.5 do 2 sata, ili dok meso ne postane mekano.