Кувано јело "на кашику": Традиционални ГОВЕЂИ ГУЛАШ лак за варење, а држи ситост
Рапсодија укуса у споју са традиционалном кухињом.
Иако су нам стигле високе температуре и самим тим нам је воља да уђемо у кухињу смањена, ипак потреба за куваним јелима и исхраном "на кашику" никада не јењава.
У наставку овог текста вам доносимо рецепт за преукусни говеђи гулаш. Реч је он врло једноставном, брзом и традиционалном рецепту.
Говеђи гулаш је традиционално јело. Брзо се спрема, а пружа истинске ужитке свима који воле домаћу кухињу.
Шта вам је све потребно од састојака:
- Говеђе месо 800 г
- Црни лук 2 велике главице
- Бели лук 3 чена
- Црвена паприка 2
- Парадајз пире 3 кашике
- Говеђи бујон 400 мл
- Паприка у праху 1 кашичица
- Ловоров лист 1
- Со и бибер по укусу
- Маслиново уље за пржење
Како иде поступак припреме:
У великој шерпи загрејте маслиново уље и пропржите коцке говеђег меса док не добију златно-смеђу боју са свих страна. Извадите месо и оставите са стране.
У исту шерпу, додајте ситно сецкани лук и пржите док не постане стакласт. Додајте бели лук и црвену паприку, пржите још неколико минута док поврће не омекша. Додајте парадајз пире и паприку у праху, добро промешајте са поврћем.
Вратите месо у шерпу, додајте говеђи бујон, ловоров лист, со и бибер. Мешајте добро, поклопите и кувајте на тихој ватри око 1.5 до 2 сата, или док месо не постане мекано.