Sreda 21. feb 2024.
toalet

Čisti CREVA "KAO METLOM"! Razmute se dve kašike u ČAŠU VODE, nećeš imati problema sa probavom

Foto: Profimedia
Možda još uvek niste čuli za psilijum, ljuspice koje možete kupiti u gotovo svakoj zdravoj hrani. Dodaju se u smutije ili u doručak ako jedete pahuljice ili jednostvno stavite jednu kašičicu u jogurt. Deluju kao gel koji se širi po zidovima creva i bukvalno kupi sve zaostale toksine i hranu koja se nagomilava. Jedino što još morate ispoštovati je da nakon konzumacije pijete dosta tečnosti.

Zdrava i izbalansirana ishrana ključ je svakog mršavljenja, uz fizičku aktivnost. Međutim, možete ubrzati metabolizam, smanjiti nadutost i skinuti masne naslage uz konzumiranje vlakana. Vlakna su sastavni deo biljne hrane. Ima ih u voću, povrću, žitaricama, a naučno je dokazano da smanjuju apetit i regulišu probavu.

Savršen izvor biljnih vlakana jeste psilijum koji u zdravoj hrani možete naći u vidu praha, semenki i ljuspica. Psilijum je oblik vlakana iz ljuske semena indijske bokvice i u Indiji se koristi kao laksativ.

Prednosti psilijuma po zdravlje su brojne: poboljšava zdravlje digestivnog trakta, pomaže kod mršavljenja, pozitivno utiče na zdravlje srca, reguliše šećer, pomaže kod zatvora i smanjuje nadimanje.

Alkohol je NAJMANJI PROBLEM - Ovih PET STVARI UNIŠTAVAJU JETRU, svakodnevno ih konzumirate, ne znate koliko su štetnijetra

Alkohol je NAJMANJI PROBLEM - Ovih PET STVARI UNIŠTAVAJU JETRU, svakodnevno ih konzumirate, ne znate koliko su štetni

Semenke odlične ZA DIJABETIČARE - Moćne i DELOTVORNE protiv ZAPALJENJA, smanjunju RIZIK od srčanih oboljenjasemenke, činija

Semenke odlične ZA DIJABETIČARE - Moćne i DELOTVORNE protiv ZAPALJENJA, smanjunju RIZIK od srčanih oboljenja

Psilijum se često koristi u pravljenju beskvasnih peciva, ne sadrži gluten, a dodaje se i u kolače jer je dokazano da smanjuje glikemijski indeks i sprečava naglo otpuštanje šećera u krv.

Psilijum
Psilijum
Foto: Profimedia

Za ovaj napitak za mršavljenje, odnosno za ravan stomak, potreban vam je organski psilijum u prahu koji možete kupiti u bolje snadbevenoj zdravoj hrani. U pola čaše vode ili jogurta sipajte dve kašičice psilijuma i popijte jednom dnevno 30 minuta pre jela.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd