Ponedeljak 26. feb 2024.
herpes

NAGLI PAD IMUNITET I POJAVA HERPESA: Objavljen jednostavan trik za uklanjanje, OVO URADITE ODMAH

Foto: Profimedia
Pad imuniteta može dovesti do brojnih bolesti.

Imunitet predstavlja odbrambeni sistem organizma od određenih spoljašnjih faktora koji mogu biti uzročnici brojnih bolesti. Briga o imunom sistemu ne bi trebalo da bude trenutna ili samo u onim situacijama kada bolest već nastupi, već je važno kontinuirano raditi na njegovom očuvanju.

Kada dođe do slabljenja imuniteta telo postaje izloženo brojnim bolestima i zarazama, odnosno ne uspeva da se izbori sa infekcijama, što može dovesti do ozbiljnih posledica.

NADIMAJU, IZAZIVAJU GASOVE: Ove namirnice smatraju se VEOMA ZDRAVIM, ali imaju jedno neželjeno dejstvo

NADIMAJU, IZAZIVAJU GASOVE: Ove namirnice smatraju se VEOMA ZDRAVIM, ali imaju jedno neželjeno dejstvo

ČISTI JETRU I SKIDA KILOGRAME: Maslinovo ulje i limun, LEKOVITA KOMBINACIJA koja čini čuda!

ČISTI JETRU I SKIDA KILOGRAME: Maslinovo ulje i limun, LEKOVITA KOMBINACIJA koja čini čuda!

Pad imuniteta najizraženiji je za vreme hladnijih dana, od kasne jeseni do ranog proleća. U hladnijem periodu naše telo troši više energije da bi se zagrejalo, što ga čini manje otpornim na infekcije. Preterivanjem u drugim aktivnostima bez unosa dovoljno kalorija, minerala i vitamina, stvaraju se odlični uslovi da bolest nadjača.

Jedna od pojava oslabljenog imuniteta je svakako herpes.

Herpes je inače posledica infekcije virusom Herpes implex, a prenosi se poljupcima, zagrljajima kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u telu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

herpes
Foto: Profimedia

Predstavljamo vam nekoliko prijedloga kako da se sa herpesom izborite na potpuno prirodan način, nakon kojeg vam neće ostati ožiljci na usnama.

- Napravite gustu smesu od tri krupnija zrna belog luka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smesom mažite inficirane delove.

- Herpesa se možete rešiti i ako ga budete mazali tripostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane.

herpes
Foto: Profimedia

- Još jedan prirodni lek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dve šolje ključale vode, malo prokuvajte i dobijenu smesu mažite preko bolnih delova.

- Pomešajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana.

- Kao prirodni lekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd