NAJBOLJE POSNE ROLNICE koje ćete probati! Prave se sa mlevenim keksom, ukusnije od onih sa cimetom, a predivan miris ispuniće vaš dom
Volite cimet rolnice? Ovu posnu verziju ćete obožavati.
Poslastica kojom će zaista svi biti oduševljeni sprema se vrlo brzo. Ispratite recept za kolač spoja najukusnijih namirnica i obradujte ukućane.
Sastojci za testo:
- 200 ml tople vode
- 5 g kvasca
- 2 kašike šećera
- 50 ml ulja za testo, a 30 ml na kraju
- 350 g brašna
Za nadev:
- 200 g mlevenih oraha
- kašika cimeta
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 150 g mlevenog keksa
Za preliv:
- 150 ml bademovog mleka
- 4 kašika šećera
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za testo, pa ručno umutite. Ostavite da stoji sat vremena dok je pokriveno krpom.
Za to vreme, pomešajte namirnice namenjene za pripremu nadeva.
Kada testo odstoji, premesite ga i podelite na šest delova. Nakon toga svaku od njih razvucite.
Prvo stavite jedan deo, premažite uljem i pospite nadevom. Preko njega ređajte sledeći deo i ponavljajte postupak. Na kraju ga isecite na šest delova, pa uvijajte u rolnice.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Prelijte ih spremljenim prelivom, ostavite još malo u pećnici i uživajte!