Najbrži KOKOS KOLAČ - Poslužite ga za Đurđevdan i poberite simpatije svih prisutnih, domaćice ga redovno spremaju za krsnu slavu
Đurđevdan će biti još veseliji uz ovaj kolač.
26.04.2025.
22:39
Komentari (0)
Ukoliko se dvoumite šta da pripremite za predstojeću ili neku drugu slavu, ovo je pravi izbor.
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- vanilin šećer
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 12 kašika brašna
- prašak za pecivo
- 2 kašike kakao praha
Za kokos fil:
- 500 ml mleka
- 100 g kokosa
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
Preliv:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
Priprema:
Pomešajte jaja, šećer i vanilin šećer, pa umutite. Dodajte ostale sastojke za biskvit, osim kakaoa, i sve sjedinite. Podelite smesu na dva jednaka dela.
U jedan deo umutite kakao. Izlijte tamni deo u tepsiju i stavite da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.
Kokos fil umutite, prelijte preko ispečenog dela kolača, pa prekrijte drugim delom prvobitnog testa. Vratite u rernu na 25 minuta.
Pomešajte slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje, pa prekrijte kolač. Prijatno!