clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Namirnica koja je KLJUČNA za oporavak i jačanje imuniteta - Napravite domaći napitak koji je pun vitamina i minerala

28.03.2024. 20:48
Piše:
Srbija Danas
napitak
napitak / Izvor: Shutterstock

Ukoliko vam je potrebno nešto što će u toku ovih prolećnih dana, koje organizam ponekad teško podnosi, podići nivo vaše energiji i vitamini da ojačaju imunite, preporučujemo vam mineralnu bombu, koju je iskobinovao ruski akademik Amosov.

Ovu mešavinu napravio je za brzo oporavak organizma u slučaju pada imuniteta, povreda i nakon operacija. Izuzetno je korisna i nadokanđuje deficit vitamina, posebno u toku sezone gripa i prehlada. Ova mešavina takođe je dobra i za jačanje kardiovaskularnog sistema i imuniteta. 

Sastojci:

- po 200 grama suvog grožđa, suvih kajsija, suvih smokava, oraha, meda i jedan limun sa korom.

Priprema:

Sve sastojke sameljite na mašini za mlevenje mesa (ili sitno iseckajte), dodajte med, promešajte i preručite u tegle. Čuvajte u frižideru. Uzimajte po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak i uveče pre spavanja, uz šolju tople vode ili mleka. Za decu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način.

suvo grožđe
suvo grožđe / Izvor: Shutterstock

Pre pripreme ove mešavine: Većina voća se pre sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti.

Obavezno ih dobro operite pre konzumiranja. Po pravilu, suvo voće treba potopiti u sud sa prokuvanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši.