Bakin recept za mleveno meso iz rerne: Ovo je STARO UKUSNO jelo u kome će uživati cela porodica
Pripremite ručak po starom bakinom receptu i iznenadite celu porodicu.
Recepet za ovaj ručak je odlličan izbor za ljubitelje domaće kuhinje. Uz svega nekoliko sastojaka možete napraviti ukusan obrok koji će zasititi celu porodicu, a za koji vam neće trebati previše vremena.
Takođe ako ste planirali neko okupljanje sa prijateljima, ovo jelo će vam pomoći da na odličan način demonstrirate vaše kulinarske sposobnosti, a gosti će vam sigurno tražiti recept za njega.
Sastojci:
- 500 g praziluka
- 120 g pirinča
- 400 g blitve ili spanaća
- Ulje, so, suvi začin, biber.
- 400 do 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 2 kašike prezle
- So, suvi začin, biber, začinska crvena paprika- po vašem ukusu
Zapeći ili skuvati u rerni sa dodatkom 500 do 700 ml vode.
Priprema:
Uzmite dva struka praziluka i isecite ga na sitne komade, potom ga stavite u tiganj da se malo proprži. Potom uzmite mleveno meso i jedan crni luk. Isecite luk i stavite ga u meso. U činiju sa mesom i lukom stavite i jedno jaje, začine po svom ukus i dve kašike prezle, pa rukama promešajte ovu smesu i ostavite je sa strane.
Nakon toga uzmite oko 100 g pirinča i stavite ga u tiganj u kom pržite luk. Posle luka dodajte i blitvu, kao i začine po želji, potom sve zajedno upržite. Kada se sve upži smesu stvite u jedan pleh, nalijte sve vodom, a potom u smesu dodajte i meso koje ćete oblikovati u loptice. Kada ste sve spremili stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni i pecite sve nekih 30 minuta.
Na ovaj način za nešto više od pola sata dobijate ukusan ručak za celu porodicu, a ako želite još ovakvih recepata zapratite profil "
Kuhinja Valentina Mašković".