Napravite CICVARU za doručak - Ovo jelo je obavezno na SPASOVDAN, a evo kako da ga pripremite na tradicionalan način
Običaj je da se od Nove godine po julijanskom kalendaru do Spasovdana ne pije i ne koristi mleko, a na ovaj praznik obavezno posluži cicvara.
29.05.2025.
07:52
Komentari (0)
Cicvara je staro srpsko jelo čiji je glavni sastojak jedan mlečni proizvod. Predstavljamo vam najbolji način pripreme.
Sastojci:
- 300 ml vode
- pola kašičice soli
- kašika kajmaka
- četiri kašike kukuruznog brašna
- 100 g domaćeg punomasnog sira
Priprema:
Vodu, so i kajmak staviti da proključa.
Zatim smanjiti temperaturu i postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice.
Dodati mrvljeni sir i mešati dok cicvara ne počne da se odvaja od šerpe. Kuvati još par minuta. Servirati sa kiselim mlekom. Prijatno!