Направите ЦИЦВАРУ за доручак - Ово јело је обавезно на СПАСОВДАН, а ево како да га припремите на традиционалан начин
Обичај је да се од Нове године по јулијанском календару до Спасовдана не пије и не користи млеко, а на овај празник обавезно послужи цицвара.
29.05.2025.
07:52
Коментари (0)
Цицвара је старо српско јело чији је главни састојак један млечни производ. Представљамо вам најбољи начин припреме.
Састојци:
- 300 мл воде
- пола кашичице соли
- кашика кајмака
- четири кашике кукурузног брашна
- 100 г домаћег пуномасног сира
Припрема:
Воду, со и кајмак ставити да прокључа.
Затим смањити температуру и постепено додавати брашно уз непрестано мешање да се не створе грудвице.
Додати мрвљени сир и мешати док цицвара не почне да се одваја од шерпе. Кувати још пар минута. Сервирати са киселим млеком. Пријатно!