clear sky
19°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

BEZ PEČENJA: Slatki ROLAT po BAKINOM RECEPTU za svaku priliku, ukusno i brzo

08.08.2021. 08:36
Piše:
Srbija Danas
slatki rolat
slatki rolat / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Svi će se oduševiti ovom poslasticom.

Rolati su idealna zamena za torte ukoliko imate neku proslavu. Pored velikih vrućina, ali i obaveza koje svi imamo najpraktičniji su upravo oni koje ne morate da pečete.

Napitak za DUGOVEČNOST kraljice Elizabete: Potrebna su vam samo DVA SASTOJKA!

Napitak za DUGOVEČNOST kraljice Elizabete: Potrebna su vam samo DVA SASTOJKA!

Nakon što je POTOPILA STOPALA u ovu MEŠAVINU nestala je gljivična INFEKCIJA

Nakon što je POTOPILA STOPALA u ovu MEŠAVINU nestala je gljivična INFEKCIJA

Potrebno je:

  • 3 lista oblande
  • 120 mg maslaca (margarin može)
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 200 gr mlevenog keksa
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 100 gr čokolade (ili 2 pune kašike kakaa)
  • 150 ml vode

slatki rolat
slatki rolat / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Između mokrih krpa staviti dva lista oblande da omekšaju. U šerpu sipati vodu i šećer i ostaviti da prokuva, dodati mlevene orahe i mleveni keks. Izmešati da se izjednači pa skloniti. U vruću smesu ubaciti maslac i izmešati da se istopi. 

Podeliti na dva dela pa u jedan dodati rastopljenu čokoladu ili kakao. Izjednačiti.pPrvu oblandu staviti na foliju pa premazati svetlim delom i uviti bez folije. Drugu premazati čokoladnim delom, pa na nju staviti, na ivicu, uvijeni svetli deo i polako sve zajedno uviti.

Ušuškati u foliju i stegnuti. Ostaviti u frižider 2 sata. Seći i sladiti se. 

Evo kako se pravi: