PICA TORTA: Ukoliko volite kada je BOGATO FILOVANA dopašće vam se ovaj BAKIN recept (VIDEO)
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za potpuno drugačiju picu od one na koju ste navikli. Ovo jelo j idealno za doručak ili raniju večeru.
Potrebno je:
- 200 ml. mleka
- 10 gr kvasca
- 1 kašica šećera
- 2,5 šolje brašna (šolja od 200 gr)
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- malo soli
Evo zašto vam se VRAĆAJU INFEKCIJE i BAKTERIJE: Ovo dosta utiče na INTIMNO zdravlje žene
Za nadev:
- 150 gr sira
- 1 jaje
- 50 gr rendanog kačkavalja
- 100 gr šunke na kocke
ŽITARICA KOJU JEDU JELENA I NOVAK ĐOKOVIĆ: Telo se čisti od toksina i organizam će se brzo preporoditi
Za ukrašavanje:
- paradajz čeri paradajz
- kockice slanine
- kockice sira
- susam
Priprema:
Izmrviti kvasac u vrlo malo mlake vode dodati šećer. Kad nadođe sipati u vanglicu, dodati mlako mleko, ulje, jaje, brašno so i kvasac i zamesiti dosta mekše testo nego uobičajno. Pokriti da poraste. Sir 150 gr. izdrobit dodati jaje, rendan kačkavalj i izmešati.
Nadošlo tresto istresti u tepsiju okruglu dimenzije 32 cm. koju smo obložili pek papirom. Masnim rukama istanjiti po celoj tepsiji. Pokriti folijom i ostaviti da odmori 15 min.
Otkriti pa okruglom čašom ili sličim okruglim predmetom praviti donjim delom dnom praviti udubljenja po testu i svaki put umočiti u ulje. U udubljenja staviti po kašiku pripremljenog sira i kačkavalja. Odozgo dodati kockice sira, kockice slaninice i čeri paradajz. Po želji posuti origanom i susamom. Premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C oko 25 min. Pokriti krpom i ostaviti ga 10 minuta.
Ceo rept pogledajte na videu u prilogu.