clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1484
usd
109.6792
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PICA TORTA: Ukoliko volite kada je BOGATO FILOVANA dopašće vam se ovaj BAKIN recept (VIDEO)

14.07.2021. 08:23
Piše:
Srbija Danas
hrana
hrana / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Idealno za doručak ili večeru.

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za potpuno drugačiju picu od one na koju ste navikli. Ovo jelo j idealno za doručak ili raniju večeru.

Potrebno je:

  • 200 ml. mleka
  • 10 gr kvasca
  • 1 kašica šećera
  • 2,5 šolje brašna (šolja od 200 gr)
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja 
  • malo soli
Evo zašto vam se VRAĆAJU INFEKCIJE i BAKTERIJE: Ovo dosta utiče na INTIMNO zdravlje žene

Evo zašto vam se VRAĆAJU INFEKCIJE i BAKTERIJE: Ovo dosta utiče na INTIMNO zdravlje žene

 Za nadev:

  • 150 gr sira
  • 1 jaje
  • 50 gr rendanog kačkavalja
  • 100 gr šunke na kocke
ŽITARICA KOJU JEDU JELENA I NOVAK ĐOKOVIĆ: Telo se čisti od toksina i organizam će se brzo preporoditi

ŽITARICA KOJU JEDU JELENA I NOVAK ĐOKOVIĆ: Telo se čisti od toksina i organizam će se brzo preporoditi

Za ukrašavanje:

  • paradajz čeri paradajz
  • kockice slanine 
  • kockice sira 
  • susam

pizza
pizza / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Izmrviti  kvasac u vrlo malo mlake vode dodati šećer. Kad nadođe sipati u vanglicu, dodati mlako mleko, ulje, jaje, brašno so i kvasac i zamesiti dosta mekše testo nego uobičajno. Pokriti da poraste. Sir 150 gr.  izdrobit dodati jaje, rendan kačkavalj i izmešati. 

Nadošlo tresto istresti  u tepsiju okruglu dimenzije 32 cm. koju smo obložili pek papirom. Masnim rukama istanjiti po celoj tepsiji. Pokriti folijom i ostaviti da odmori 15 min. 

Otkriti pa okruglom čašom ili sličim okruglim predmetom praviti donjim delom dnom  praviti udubljenja po testu i svaki put umočiti u ulje. U udubljenja staviti po kašiku pripremljenog sira i kačkavalja. Odozgo dodati kockice sira, kockice slaninice i čeri paradajz. Po želji posuti origanom i susamom. Premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C oko 25 min. Pokriti krpom i ostaviti ga 10 minuta.

Ceo rept pogledajte na videu u prilogu.

 

Piše:
Srbija Danas
14.07.2021. 08:23