light rain
16°C
04.05.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

RUČAK GOTOV ZA 30 MINUTA: Fantastični POSNI ĐUVEČ vratiće vas u detinjstvo, a očas posla ga možete pretvoriiti u MRSNO JELO

21.07.2023. 07:36
Piše:
Srbija Danas
đuveč
đuveč / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Ukoliko nemate puno vremena i živaca, ovo je idealan recept za vas

Đuveč je starinsko jelo koje ima na stotine verzija. Možete ga pripremati sa različitom kombinacijom povrća i u njega dodavati šta god želite - piletinu, junetinu, slaninicu ili mleveno meso. Ipak, posni đuveč koje su spremale naše bake ima poseban (najlepši) ukus.

Ovo jelo je posebno pogodno za one koji poste sredu i petak, jer vam treba vrlo malo vremena za pripremu, a imaćete kompletan obrok. Priprema je jako jednostavna, a namirnice jeftine.

Na "CRNOJ LISTI" je NUTRICIONISTE! Evo šta se nalazi u KONZERVIRANOM PASULJU, kompletna analiza sastojaka, NEĆE VAM SE SVIDETI

Na "CRNOJ LISTI" je NUTRICIONISTE! Evo šta se nalazi u KONZERVIRANOM PASULJU, kompletna analiza sastojaka, NEĆE VAM SE SVIDETI

VRATIĆE VAS U DETINJSTVO: Fantastična PROJARA SA SIROM, vrlo jednostavno se priprema, NIJE KALORIČNA, a izizetno je ZDRAVA

VRATIĆE VAS U DETINJSTVO: Fantastična PROJARA SA SIROM, vrlo jednostavno se priprema, NIJE KALORIČNA, a izizetno je ZDRAVA

Potrebno je:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • sadržaj kesice za djuveč ili sveže povrće
  • 3 kašike opranog pirinča
  • 1 veći paradajz
  • 1 kašika začina
  • 1/2 kašičice crvene paprike
  • mleveni biber
  • peršunov list
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk, šargarepu, da dodati smrznuti sastav za djuveč ili 2 sveže paprike, 2 šake graška, malo boranije, pa sve lepo propržiti. Dodati opranač piran pirinač, biber, papriku, začine i naliti vodom.

Kuvati na tihoj vatri da dok tečnost ne počne da vri, a onda dodajte iseckan peršunov list. Naš đuveč je gotov. Uz neku čorbicu sjajan ručak.