Skip to main content
devojka

Devojka (22) UGRADILA SILIKONE: "Volela bih da mi je ovo neko rekao pre zahvata, evo šta vas čeka!"

Foto: Shutterstock
Ukoliko se odlučite na ovaj zahvat morate znati nekoliko stvari!

Brajena Luis je odlučila kao i mnoge mlade žene u svojoj 22. godini odlučila da poveća grudi, a sada je podelia i savete za koje kaže da bi volela da ih je čula pre zazvata. 

Ova devojka je za "Glamour" objasnila kako joj se nikada nisu dopadale njene male grudi i kako je zbog toga imala nisko samopuzdanje. Odrasla je u eri kada je Pamela Anderson bila najveća zvezda, pa je oduvek želela bujno poprsije, baš poput zvezde "Čuvara plaže".

"OTIŠLA SAM PO JOŠ JEDNU DOZU KONTRACEPCIJE kod ginekologa, a on mi je saopštio da sam u 28. NEDELJI TRUDNOĆE!" Mislila je da joj ciklus kasni zbog injekcija

"OTIŠLA SAM PO JOŠ JEDNU DOZU KONTRACEPCIJE kod ginekologa, a on mi je saopštio da sam u 28. NEDELJI TRUDNOĆE!" Mislila je da joj ciklus kasni zbog injekcija

Strelac na MUKAMA, za Devicu izuzetno NEPOVOLJNI ASPEKTI - Horoskop za petak je spreman

Strelac na MUKAMA, za Devicu izuzetno NEPOVOLJNI ASPEKTI - Horoskop za petak je spreman

Ipak, odlučila se za implante veličine B korpe, a uzor joj je ipak bila Žizel Bundšen, a ne Pamela. Mislila je da je ta veličina proporcionalna njenom telu. Pažljivo je odabrala hirurga, a kaže da se od operacije dugo oporavljala.

- Sada, sa 35 godina, moje grudi su niže i opuštenije – zahvaljujući dojenju i gravitaciji. Ali jedna stvar se nije promenila: ako se odlučite za povećanje grudi, to najverovatnije neće biti vaša jedina operacija - ističe Brajena.

Pročitajte njenih šest saveta pre nego što se odlučite za ugradnju silikona.

grudi
grudi
Foto: Shutterstock

Implanti ne traju zauvek

Rok trajanja implanta razlikuje se u zavisnosti od vrste i proizvođača, kaže Brajena.

- Moji prvi implanti dobili su desetogodišnju garanciju. Ali čak i uz garanciju, možda će propasti pre toga. Studija iz 2011. godine otkrila je da je svakom petom pacijentu potreban postupak revizije pre desetogodišnjeg roka trajanja. Međutim, u nekim slučajevima implanti mogu trajati i mnogo duže od garancije - kaže ona.

Morate znati šta ne može da se postigne

- Povećanje grudi učiniće ih bujnijim, ali ta operacija ne može da izmeni njihov oblik. Dobar hirurg doduše može da se pozabavi manjim vrstama asimetrije i opuštenosti grudi. Ali ako ste imali više trudnoća ili oscilacija u težini, za vas nije ugradnja implanta, već lifting grudi - poručuje Brajena.

Imate nekoliko opcija

Postoje dve vrste implanta: fiziološki rastvor i silikonski gel. Implantati ispunjeni fiziološkim rastvorom izazivaju manje bruga – u slučaju da puknu, vaše telo lako apsorbuje slanu vodu. Implantati ispunjeni silikonom izgledaju prirodnije, ali mogu dovesti do stvrdnjavanja ili oteklina na grudima ako gel iscuri. Preporučuje se da redovno idete na pregled magnetnom rezonancom kako biste bili sigurni da se to nije dogodilo.

- Pre jedne decenije tu su se završile vaše mogućnosti, ali sada postoje visoko kohezivni implanti od silikonskog gela – i oni sa razlogom dobijaju na popularnosti. Zbog izuzetno gustog punjenja, manja je verovatnoća da će puknuti ili procureti. Takođe su bolji u zadržavanju oblika i pomažu u umanjivanju vidljivih nabora, što je najvažnije za mršavije žene poput mene - kaže Brajena.

grudi
grudi
Foto: Profimedia

Promenili su se estetski ukusi

- B korpa je nova C korpa, poručuje Brajena. Žene više ne žele da imaju ogromne balone za grudi - poručuje ona.

Izbor se razlikuje od pacijenta do pacijenta – a zavisi od visine osobe, širine trupa, pa čak i oblika rebara.

Implanti donose zdravstvene rizike

Preko 10 odsto pacijenata navodno doživljava otvrdnjavanje dojke uzrokovano skupljanjem tkiva ožiljka oko implanta. Prisustvo implantata takođe može otežati rano otkrivanje raka dojke. A opšta anestezija potrebna za operaciju dolazi sa svojim komplikacijama.

- Dobar doktor vam ništa od toga neće ulepšavatiupozorava Brajena.

Pripremite se za duži oporavak od operacije

Posle operacije neko će morati da vam pomaže da legnete i ustanete iz kreveta i radite skoro sve ostalo.

- Do četvrtog dana uspela sam da se vratim na posao (od kuće), ali morala sam da pravim česte pauze da bih se odmarala - kaže Brajana, dodajući da joj se tek posle dve nedelje u potpunosti oporavila.

Ako trenirate, očekujte da ćete biti ograničeni na lagano hodanje tokom prve nedelje, a zatim na lakše vežbe za donji deo tela tokom druge nedelje, nakon čega slede lagane vežbe za ruke u trećoj nedelji.

- Posle četiri nedelje većina otoka će splasnuti, a posle šest nedelja osećala sam se prilično normalno. Iako se vam se to možda čini kao dobro vreme za dijetu, nije – vašem telu su potrebne dodatne kalorije da bi podstakli zarastanje - kaže Brajena.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd