Skip to main content
vagina

PROPUSTILE STE DA PROMENITE GAĆE? Evo ŠTA sve može da vam se desi!

Foto: Profimedia
Dobro obratite pažnju.

Na donji veš treba posebno obratiti pažnju. Materijali prirodnog porekla i redovno menjanje veša samo mogu doprineti očuvanju zdravlja žene.

Ukoliko imate ovakve grudi veće su šanse da obolite od raka

Neredovno menjanje veša može da prouzrokuje razne probleme koje mogu da ostave ozbiljne posledice na zdravlje. Izuzetak su ekstremne situacije gde je to zbog određenih okolnosti neizvodljivo.

SEZONA JE POČELA: Jagode OBOŽAVATE, a niste ni slutili da OZBILJNO ugrožavaju OVAJ deo vašeg tela!

Problemi koji se mogu javiti ukoliko ne menjate veš redovno:

Infekcije

Ukoliko imate neku otvorenu ranicu Ili posekotinu blizu vagine i pri tom nosite isti veš dva dana može doći do infekcije koja se može proširiti.

Miris

Usled preteranog znojenja miris može biti promenjen. Na vešu koji ne menjate redovno mogu se naći bakterije koje će dodatno promeniti miris.

Gljivične infekcije

Pogodna podloga za gljivice i bakterije je svakako vlažna sredina, nastala kao posledica znojenja. Ako idete u teretanu obavezno menjajte veš, jer se tamo dodatno znojite.

vagina
Foto: Profimedia

Ešerihija Koli

Za prenošenje Ešerihije Koli glavni krivac su tanga gaćice , pogotovo kada ih nosite više puta. to nikako ne treba raditi, iako vam izgledaju čisto. Tange lako klize između anusa i vagine i lako može doći do prenošenja.

Akne

Ako vam se javlje akne u toj oblasti, budite sigurni da je to od nagomilavanja znoja i masnoća, usled ne menjanja veša svaki dan. Vagina reagije kao i lice, koža je osetljiva i usled loše higijene, dolazi do problema.

Osip

Svrab, crvenilo i osip se mogu javiti oko vagine ili na preponama, naročito kada je u pitanju osetljiva koža.

Veš treba redovno menjati, pogotovo posle tuširanja. Koliko puta dnevno, to zavisi od okolnosti i vas samih. U svakom slučaju da ne menjate veš danima to je neprihvatljivo u svakom smislu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd