clear sky
27°C
19.05.2024.
Beograd
eur
117.105
usd
107.8514
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

EKSPLOZIJA UKUSA! Napravite NAJZABAVNIJI DEZERT po STARINSKOM receptu - ŠARENI KUGLOF će oduševiti svakoga

14.11.2023. 11:05
Piše:
Srbija Danas
kuglof
kuglof / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Baka nam donosi jedan od najlakših i najukusnijih slatkiša

Šareni kuglof je zabavan i šarmantan desert koji će sigurno oduševiti vaše goste svojim šarenim izgledom i ukusom.

Kada koristite različite boje, svaka boja može predstavljati drugačiji ukus ili aromu. Na primer, koristeći voćne arome ili dodatke, svaki deo kuglofa može ponuditi jedinstveni doživljaj ukusa

Provereni recept za ZDRAVO SRCE: Otkrijte šta stručnjaci preporučuju!srce

Provereni recept za ZDRAVO SRCE: Otkrijte šta stručnjaci preporučuju!

Ovo možda jesu ODVRATNE INFORMACIJE, ali su vrlo KORISNE! Izgled, boja i miris nam mogu dosta reći, ali DRUGA STVAR ukazuje na OZBILJAN PROBLEMwc, kupatilo

Ovo možda jesu ODVRATNE INFORMACIJE, ali su vrlo KORISNE! Izgled, boja i miris nam mogu dosta reći, ali DRUGA STVAR ukazuje na OZBILJAN PROBLEM

Potrebno je:

  • 50 gr maslaca - može margarin
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 100 -150 gr šećera
  • 200 gr kisele pavlake
  • 4 jaja
  • korica limuna
  • malo soli
  • 200 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 gr suvog grožđa
  • 100 gr čokolade za kuvanje ili 1 puna kašika kakaa

Priprema:

U mikser staviti maslac, sećer, pavlaku i izmutiti. Dodati ulje, koricu limuna i jedno po jedno jaje. Dodavati brašno sa praškom za peciva i malo soli. Izmiksano testo podeliti.

kuglof
kuglof / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

U 1/3 testa staviti istopljenu čokoladu, a u svetliji deo suvo grožđe. Kuglof podmazati uljem, ako je silikonski, a ako je teflonski posuti i brašnom. Dodavati u krug naizmenično svetlo i tamno testo i tako do vrha.

Izravnati i peći na 180 stepeni C sat vremena ili na 200 stepeni 50 minuta. Ostaviti da se prohladi, pa ga seći.