few clouds
20°C
16.05.2024.
Beograd
eur
117.1192
usd
107.5969
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

OBAVEZNO PROBAJTE

Ide savršeno uz PEČENJE - Uskršnji UMAK Milice Milše gotov je za TREN, a ukus izvanredan

29.04.2024. 22:14
Piše:
Srbija Danas/Hello
Milica Milša
Milica Milša / Izvor: Srbija Danas/Milana Pavković

Popularna glumica zajedno sa suprugom obožava da sprema razne specijalitete. Ovaj put je osmislila zaita poseban, a preukusan uskršnji umak koji je kao stvoren da ga poslužite uz meso.

Teško je reći ko se bolje snalazi u kuhinji, Milica Milša ili njen suprug Žarko Jokanović. Oboje vole taj kutak i pravi su majstori, a svaki specijalitet im „polazi za rukom“ jer je glavni sastojak – ljubav, koja je, kao što odavno znamo, glavni sastojak njihovog života. Jednom prilikom glumica je otkrila da voli zdrave salate pune povrća i azijska jela, ali i ona koja su pripremale njene mama i baka. 

To je bila prava, domaćinski bogata trpeza, kaže. I ona često ukućane iznenadi nekim raskošnim obrokom, a za predstojeći praznik predlaže jedan poseban dodatak ‒ ukusni umak. Lako se priprema. Probajte!

Sastojci

‒ 1 manja teglica rena

‒ 300 ml majoneza

‒ 1 mileram

‒ 2 čena belog luka

‒ 3 kašike peršuna

‒ 8 kuvanih jaja

‒ mladi luk

Milica Milša
Milica Milša / Izvor: ATA images

Pomešajte ren, majonez i mileram. Dodajte sitno iseckan peršun i beli luk. Smesu servirajte u pliću posudu, pa na nju stavite polovine kuvanih jaja. Sve pospite seckanim mladim lukom.

Umak servirajte sa mesom ili pečenjem.

Srbija Danas, Autor: Milan Petrović, Hello magazin, Prenela: J.Š.