Ručak idealan za LENJE DOMAĆICE - Brzinsko jelo od kog će vam poći voda na usta, a sprema se očas posla
Piletina spremljena na ovaj način idealna je za današnji ručak.
01.04.2025.
14:38
Komentari (0)
Kada ostanete bez ideje za ručak, prihvatite se ovog recepta. Ne zahteva mnogo truda, a ukusnije je od restoranskih jela.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 50 ml ulja
- dve kašičice soli
- kašičica bibera
- kašičica crvene paprike
- 250 g šampinjona
- 500 ml pavlake za kuvanje
- kesica supe od pečuraka
- 200 g sira
Priprema:
Meso isecite tanko na šnicle, stavite u posudu i dodajte ulje, so, biber i crvenu papriku, pa izmešajte.
U tepsiju/pleh sipajte malo ulja i premažite, pa poređajte piletinu.
Šampinjone izrežite i dodajte preko piletine. U pavlaku za kuvanje istresite supu, promešajte i sipajte u tepsiju preko pečuraka.
Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite sirom i vratite da se zapeče još 2-3 minuta. Pospite peršunom i uživajte.