scattered clouds
19°C
22.05.2024.
Beograd
eur
117.1131
usd
107.829
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

DODALA I KUPUS: Zimnica koju svi obožavaju iz BAKINE kuhinje, poznata kao "ŠARENA SALATA" (VIDEO)

11.09.2021. 08:52
Piše:
Srbija Danas
šarena salata
šarena salata / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Idealna za hladne zimske dane...

Danas vam iz bakine kuhinje predstavaljamo recept za savršenu zimnicu, šarenu salatu sa kupusom, fenomenalna je, poslužiće vam zimus kada nema toliko svežeg povrća. 

UNIŠTAVA BAKTERIJE U GRLU: Ova HRANA jača organizam i IMUNITET, dezinfikuje, greje i oporavlja organizam

UNIŠTAVA BAKTERIJE U GRLU: Ova HRANA jača organizam i IMUNITET, dezinfikuje, greje i oporavlja organizam

NARODNI LEK ENE POPOV: Jak bol u grlu i promuklost je rešila uz pomoć jedne SLAMČICE! Evo i kako (FOTO)

NARODNI LEK ENE POPOV: Jak bol u grlu i promuklost je rešila uz pomoć jedne SLAMČICE! Evo i kako (FOTO)

Potrebno je:

  • 1 kg svežeg kupusa
  • 1 kg zelenih krastavaca mladih
  • 1 kg zelene paprike
  • 2 kisele jabuke
  • 1/2 kg zelenog paradajza
  • 1/2 kg šargarepe
  • 100 gr soli
  • 100 gr šećera
  • 500 ml. sirćeta alkoholnog
  • 1,5 l vode
  • biber u zrnu
  • kesica slačice
  • veza celerovog lista

povrće
povrće / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema :

Svo povrće oprati i iseći na kolutove, a kupus na tanke rezance. Šargarepu malo blanširati ( oko 5 min) ohladiti pa i nju iseći, na krugove. Dodati biber, slačicu, celerov list. Sipati vodu, dodati sirće, so i šećer i dobro izmešati. Preliti preko salate i dobro izmešati. Pokriti pa svaki 2-3 sata izmešati.