"SIROTINJSKO" JELO STARE JUGOSLAVIJE: Dok smo ga jeli, pucali smo od zdravlja - ne postoji ništa ukusnije
Svako od nas ima sećanje na neko starinsko jelo koje se spremalo u Jugoslaviji. Zbog toga što nam za njihovu pripremu nije potrebno mnogo namirnica, nazvali smo ih "sirotinjska jela"
Bilo da je razlog bio udaljenost od najbliže prodavnice ili neimaština, "sirotinjska jela" su se spremala sa vrlo malo namirnica. Često su to i najukusnija jela kojih se rado sećamo iz vremena stare Jugoslavije.

STARINSKI RECEPT KOJI SMIRUJE ŽIVCE: Doktor Perišić ga preporučuje jer REGULIŠE PROBAVU, a trebaju vam samo 3 sastojka

Moćni RECEPT NAŠIH BAKA za UKLANJANJE SVIH FLEKA: Uz pomoć ovog trika opraćete i najotpornije mrlje
Sastojci:
- 1 glavica kupusa,
- 2-3 šargarepe,
- 1 veza mladog luka,
- 5-6 čenova belog luka,
- 1 celer,
- 2-3 krompira,
- zelena paprika (slatka i ljuta),
- 1-2 paradajza (može i kuvani),
- suvi začin,
- aleva paprika,
- 1 kašika brašna,
- ulje
Uputstvo: Kupus iseći na krupnije kocke i staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati paprike, list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45-50 minuta. Dodati začine i paradajz kada se kupus skuva.
U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i beli luk. Malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, pa dodati soli ako treba. Naseckati još malo peršunovog lista.
Ostaviti da krčka još minut, dva i isključiti ringlu.