SLANI ČIZ KEJK sa šunkom: Savršen spoj kremaste i sočne harmonije koji osvaja na prvi zalogaj – Nećete moći da stanete da jedete
Veoma je ukusno i dobro se slaže uz suhomesnate delikatese.
Predstavljamo vam recept za slanu čiz kejk tortu. Brzo i lako se pravi, a biće vam potrebno nekoliko sastojaka, koje imate u svakoj prodavnici.
Sastojci:
- 250 g slanih krekera
- 125 g maslaca
- 70 g kisele pavlake 20%mm
- 400 g krem sira
- 200 g kisele pavlake 20%mm
- malo soli
- 100 g šunke
- origano
- 1 želatin /10g
- 50 g kačkavalja
Samleti 250 grama slanih krekera i dodati u njih 125 grama rastopljenog maslaca, jednu kašiku pavlake, dobro sve sjediniti i staviti u pleh, izravnjajte dobro smesu koju ste dobili.
Želatin razmutiti sa pet kašika vode.
Sjediniti 400 grama krem sira i 200 grama pavlake, malo posolite i sjedinite dobro mikserom. U smesu dodati 100 grama šunke i origana po ukusu, a zatim preko ovako dobijenog fila pospite razmućeni želatin, koji ste blago zagrejali.
Zatim celu smesu premažite preko prvog dela torte, od keksa i dobro uravnjajte.
Kada tortu izvadite iz kalupa pospite je rendanim kačkavaljem ili nekim drugim sirom po izboru.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kuvajmo lako.