clear sky
25°C
29.05.2024.
Beograd
eur
117.1153
usd
107.9304
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Voće, PIŠKOTE i lagani KREM: Napravite TORTU po BAKINOM receptu, gotova je za par minuta

18.08.2021. 15:20
Piše:
Srbija Danas
kolač
kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Služi se hladna.

Ukoliko ste raspoloženi da napravite pravu letnju poslasticu, preporučujemo vam ovaj recept iz bakine kuhinje. 

OTPADAJU KRUPNI KOMADI KAMENCA: Ovo moćno DOMAĆE SREDSTVO čisti veš mašinu i od bakterija

OTPADAJU KRUPNI KOMADI KAMENCA: Ovo moćno DOMAĆE SREDSTVO čisti veš mašinu i od bakterija

NIJE NULTA! Ova KRVNA grupa se smatra NAJREĐOM i najmlađom, odlikuju je OSETLJIV IMUNITET i blaga narav

NIJE NULTA! Ova KRVNA grupa se smatra NAJREĐOM i najmlađom, odlikuju je OSETLJIV IMUNITET i blaga narav

Potrebno je:

  •  2 pudinga od slatke pavlake
  • 50 gr čokolade
  • kocka maslaca
  • 100 gr keksa
  • 100 gr piškota
  • 500 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 3-4 kašike šećera
  • malo voća (kupina, malina i sl...)
  • 1 šlag

kolač, torta
kolač, torta / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Skuvati puding po uspustvu na meleku dodati sečen maslac pa ga dobro izjednačiti. Podeliti na dva dela pa u jedan dodati izlomljenu čokoladu i izmutiti. Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom. Na dno staviti piškote a sa strane keks  pa ubaciti puding od čokolade preko njega kupine. 

Preko dodati puding od vanile i preko piškote. Prekriti folijom i dobro ohladiti. OhlaĐen izvrnuti na pleh skloniti foliju pa ukrasiti  šlagom. Uživajte...

Detaljnije o receptu na videu u prilogu.