Mirisna PROJA, može i za DORUČAK I VEČERU - Bakin recept tradicionalne SRPSKE zamene za hleb
Proja se služi kako za svakodnevne obroke, tako i za svečanije prilike, poput slava i svadbi. Proja po ovom receptu će vas oduševiti i njenu mekoću ćete pamtiti. Preporučujemo da je jedete uz čašu jogurta ili mleka.
Na proji sa sirom odrasle su generacije na našim prostorima. Jednostavna je, ukusna, brzo i lako se sprema. Odlično ide uz skoro svako slano jelo i nema ko je ne voli.
Ako budete pažljivo pratili ovaj starinski recept, dobićete savršenu proju, koja će omamiti sva vaša čula i vratiti vas u detinjstvo.
Nisu samo VALUNZI - Ovo su PRIVI simptomi MENOPAUZE, obratite se lekaru ako ovo primetite
NIJE SAMO BELI LUK! Ovo su NAJMOĆNIJI prirodni ANTIBIOTICI, uništavaju viruse i bakterije
Potrebno je:
- 4 jaja
- 300 gr mekšeg sira
- 100-150 ml ulja
- 300 ml jogurta
- 200 gr kukuruznog brašna
- 100 gr pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
Priprema:
U vanglicu izmutiti jaja i dodati so. Dodati sir i izgnječiti. Ubaciti jogurt, ulje, kukuruzno i pšenično brašno, i jedno i drugo prosejano sa praškom za pecivo. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, sipati i izravnati smesu. Peci na 220C , 40 minuta, da lepo požuti.