broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
eur
117.1661
usd
109.9635
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

UKUS KOJI SE PAMTI: Domaći sladoled od kokosa i bele čokolade!

06.07.2018. 06:15
Piše:
Srbija Danas
Sladoled
Sladoled / Izvor: Foto: Instagram printscreen/cocococo_
Lako i jednostavno se pravi.

Leto  je stiglo i sladoled je postao svakodnevna potreba svima od nas. Zato vam donosimo recept sa sladoled od kokosa i bele čokolade, koji će našim letnjim danima dati pravi tropski ukus.

Pet saveta da svakodnevni poslovi u kuhinji ne budu mučenje - ako imate dete, TREĆI ĆETE OBOŽAVATI

Kokosov orah
Kokosov orah / Izvor: Profimedia

NAJNOVIJI I NAJSNAŽNIJI UREĐAJ ZA NEINVAZIVNI TRETMAN LICA I TELA - BTL EXILIS ELITE, aparat koji ćete OBOŽAVATI!

Sastojci koji su potrebni:

  • 250ml vode
  • 60g kokosovog brašna
  • 150ml kokosovog mleka
  • 150g kisele pavlake
  • 150g slatke pavlake
  • 75g šećera
  • 75g bele čokolade
  • 4 kašike kokosovog brašna
  • 1/2 kašičice ekstrata vanile

VEŠTINA SREĆNIH LJUDI: Naučite OVO danas i život će već sutra postati lepši

Priprema:

Bela čokolada
Bela čokolada / Izvor: Profimedia

Vodu i kokosovo brašno zagrevajte u loncu, na laganoj vatri uz stalno mešanje. Dodajte mleko i kuvajte još 3 minuta. Sklonite lonac s
vatre i ostavite da odstoji još 5 minuta. Uz pomoć štapnog miksera napravite kašicu. Iscedite mleko uz pomoć cedeljke. Napravite čvrst šlag od slatke pavlake uz pomoć miksera.

Znamo da je voda zdrava, ali evo kada NE TREBA da je pijete jer zapravo ŠTETI!

Istopite belu čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi. U zasebnoj posudi mikserom izmešajte kokosovo mleko, kiselu pavlaku, šećer i vanilu. Mutite mikserom dok se šećer ne otopi i dok se na površini ne pojave mehurići.

U smesu postupno dodajte šlag i mešajte lagano. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i oceđeno kokosovo brašno, pa sve zajedno dobro promešajte. Dobijenu smesu izlijte u plastičnu posudu sa poklopcem ili je prekrijte prijanjajućom folijom.

Goga Sekulić zatrudnela u 41. godini, a sada je otkrila POL deteta? (VIDEO)

Stavite sladoled u zamrzivač na najmanje 4 sata. Pre posluživanja izvadite sladoled na 10 minuta, kako bi se opustio i olakšao posluživanje.

 

Piše:
Srbija Danas
06.07.2018. 06:15