Skip to main content
devojka kašlje

UPALA SINUSA: Zašto ne smete ignorisati, POSLEDICE su ozbiljne!

Foto: Profimedia
Ovaj problem možete prepoznati po otežanom disanju, otečenom licu i području oko očiju

Imate česte glavobolje, otečeni ste i ne možete da dišete na nos, ali nemate nikakve druge simptome gripa i prehlade. Možda zato što se i ne radi o njima. Često je uzročnik ovakve glavobolje sinusitis, za koji ne smatramo da je nešto ozbiljno i računamo da će proći sam od sebe, ali nije uvek tako. Ukoliko se adekvatno ne leči, ovo stanje može postati problematično, naročito što svakoga od nas glavobolja sprečava da funkcioniše kako treba.

Akutni sinusitis najčešće je uzrokovan prehladom, dok su ostali uzročnici bakterije, alergije i gljivične infekcije. Ovaj problem možete prepoznati po otežanom disanju, otečenom licu i području oko očiju, a može se javiti i glavobolja u čeonom delu glave.

ZDRAVI K'O DREN: Ovaj čaj poboljšava vašu krvnu sliku za samo par dana!

glavobolja i bolest
Foto: Profimedia

Nos koji curi u kombinaciji sa bolom i osećajem pritiska može biti indikator sinusitisa, stanja izazvanog upaljenim i otečenim sinusima. Ovaj bol se uglavnom pojača kada se osoba nagne glavom prema dole, a ako traje duže od 3 dana i uz to dobijete temperaturu, potrebno je da se obradite lekaru.

Može da ukaže na probleme! Do promene boje beonjača ne dolazi slučajno, proverite koje su boje vaše

Ako se ovakva upala ne izleči kako treba, postoji mogućnost da se ponavlja. Ako se pojavi više od 4 puta godišnje ili traje oko 3 meseca, sinusitis je definisan kao hroničan. Prvi simptomi sinusitisa su nosni kanali koje je zapušila sluz. U vlažnim nosnim kanalima, u kojima nema dovoljno vazduha lako se razvijaju bakterije koje su uzročnici ove bolesti, i mogu dovesti do upale.

Bolesna devojka sedi na krevetu
Foto: Profimedia

TRANSFORMACIJA TELA: Oblikuj stomak i zadnjicu OVIM vežbama, za samo 8 minuta dnevno!

Ovo stanje može biti izazvano infekcijom, ali i nosnim abnormalnostima, poput devijacije, izraslina na nosu ili nepravilnog oblika nosne šupljine.

Potrebno je pratiti svoje stanje i adekvatno ga lečiti uz konsultaciju lekara, jer je konstantna glavobolja uz otežano disanje dobro poznat neprijatelj na putu da normalno funkcionišemo u toku jednog dana.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
25 Beograd