Skip to main content
varjača

ODMAH JE IZBACITE IZ KUHINJE: Ukoliko koristite VARJAČU u kuvanju, u velikoj ste OPASNOSTI, evo i zašto (VIDEO)

Foto: Shutterstock
Ma koliko je dobro i temeljno prali, na njoj se zadržava velika količina bakterija.

Šta fali drvenim varjačama? Lepo izgledaju, ne grebu po tiganju, jeftine su i prirodne. Nažalost, osim ovih prednosti, imaju i jedan nedostatak koji ih potpuno diskvalifikuje.

Ako ne možete da ih bacite, zadržite ih kao ukrase. Ali nikada više ne bi trebalo da koristite drvene varjače kada kuvate hranu.

OVO PIĆE SVI VOLIMO, A OKIDAČ JE ZA GLAVOBOLJU: Ako patite od MIGRENE ovo morate da znate

OVO PIĆE SVI VOLIMO, A OKIDAČ JE ZA GLAVOBOLJU: Ako patite od MIGRENE ovo morate da znate

NE KUPUJTE OVAJ JOGURT! U prodavnicama je, a sadrži ADITIV koji razara zdravlje - dobro pogledajte šta piše na etiketi

NE KUPUJTE OVAJ JOGURT! U prodavnicama je, a sadrži ADITIV koji razara zdravlje - dobro pogledajte šta piše na etiketi

Met Preston, australijski kuvar i sudija na lokalnom Master Chef programu, razvio je "test drvenom kašikom". Omogućava vam da odredite da li se predmet i dalje možete da koristite ili se možete da ga bacite.

Metoda koju on predlaže je vrlo jednostavna, a sve što vam treba je čaša tople vode. Stavite drvenu varjaču u to i ostavite 20 minuta. Po povratku, možda ćete biti veoma iznenađeni. I to je prilično negativno.

Ideju australijskog kuvara sada je opozvao jedan od korisnika TikTok-a. Snimila je video na kojem drvenu kašiku stavlja u ključalu vodu. "Nisam bila spremna za to" - sa gnušanjem komentariše efekat. Verovatno niste ni vi.

Ovaj kratki video brzo je postao viralan, prikupivši preko milion lajkova, hiljade komentara i desetine hiljada deljenja. "Moj život više nikada neće biti isti" - pišu korisnici interneta.

U čaši će se nalaziti zagađivači koji su do sada bili na površini varjače i ispuštaju se u hranu tokom kuvanja. Većina ljudi je šokirana nakon ovog testa. Posebno oni koji misle da vrlo temeljno čiste kuhinjski pribor.

Sada razumete zašto drveni kuhinjski pribor nije dobra ideja. Mnogo je bolje zameniti ih silikonskim. Oni su higijenski, otporni na toplotu, fleksibilni, lako se peru i sigurno će vam služiti mnogo duže. 

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
26 Beograd