Skip to main content
Hitna pomoć

SPREČIO dolazak hitne pomoći i zbog toga je OŠTRO KAŽNJEN! Evo i kako... (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Hitna pomoć jurila je u pomoć povređenoj osobi, a onda je Suzuki stao na put.

Na snimku snimljenom iz ambulante jasno se vidi da vozač Suzuki Vitare blokira prolaz sanitetskom vozilu, namerno ga usporava i dovodi u opasnost.

Za volanom je Albert Batler, kojeg nisu upozorila ni rotirajuća svetla ni sirena.

Naprotiv, odmah po uključivanju sirene nakon što ga je hitna pomoć prestigla, odlučio je da „uzvrati uslugu”. Prestigao je da bi došao ispred hitne pomoći, a zatim je nastavio da dodatno otežava vožnju hitnim službama. U neposrednoj blizini vozila namerno je kočio, skrenuo i vozio sredinom kolovoza, a sve kako ne bi promašio vozilo Hitne pomoći.

Hitna pomoć
Foto: Profimedia/ilustracija

To se dogodilo još u februaru, a sada je 28-godišnji Batler dobio konačnu presudu. Zbog opasne vožnje i ometanja hitne pomoći osuđen je na osam meseci zatvora pretvorenu u uslovnu kaznu od 18 meseci, obaveznu rehabilitaciju u trajanju od 20 dana i 200 sati dobrotvornog rada koji treba da odradi u narednih 18 meseci. Dalje, vozačka dozvola mu je oduzeta na tri godine, a na kraju kazne moraće ponovo da polaže vozački ispit. Takođe mu je naloženo da plati troškove od 600 funti.

"Njegovo ponašanje je neprihvatljivo. Namernim pokušajem da ometa napredovanje vozila hitne pomoći, druge je izložio velikom riziku, a istovremeno je usporavao vozilo Hitne pomoći na putu ka intervenciji", navodi se u istrazi.

 

Vremenska prognoza
Mist
7 Beograd