Skip to main content
Sajam

Ministar Ružić otvorio Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava i posetio štand Fakulteta društvenih nauka (FOTO)

Foto: FDN
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić otvorio je danas na Beogradskom sajmu 51. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava i tom prilikom posetio štand Fakulteta društvenih nauka.

Otvarajući manifestaciju Ružić je istakao da je cilj da se obrazovni sistem uredi tako da bude kvalitetan, raznovrstan i podsticajan kako za učenike tako i za nastavnike.

- Ulaganje u obrazovanje doprinosi napretku i razvoju celog društva i međunarodnom ugledu zemlje. Zbog toga je važno da nastavimo tradiciju održavanja ovog sajma, jer je to prilika da promovišemo naše nastavnike i učenike, ali i reformske korake koje sprovodimo svih ovih godina - poručio je Ružić.

Dodao je da sticanje znanja otvara šire perspektive i vrata novim mogućnostima. Kako je istakao, prioritet su opsežne reforme nastavnog i obrazovnog sistema.

Branko Ružić
Branko Ružić
Foto: FDN

- Budući da živimo u vremenu kada se sve brzo menja nastavljamo modernizaciju i digitalizaciju nastavnog sistema u cilju poboljšanja kvaliteta, efikasnosti i dostupnosti sistema obrazovanja. U kontinuitetu radimo na tome da što više digitalizujemo i unapredimo sistem, ali i da poboljšamo uslove učenja u školama - rekao je Ružić.

Ministar Ružić, zajedno sa državnom sekretarkom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Marijanom Dukić Mijatović, posetio je i svečano otvorio štand Fakulteta društvenih nauka.

Sajam
Foto: FDN

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava održava se u okviru Sajma knjiga, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Ministarstvo je saopštilo da je Sajam obrazovanja dokazano uspešna platforma za razmenu informacija na polju obrazovanja i prilika za prezentaciju noviteta i savremenih nastavnih sredstava koja imaju značaj za unapređenje obrazovanja i pregled branše za obrazovnu struku, kao i školarce svih uzrasta i njihove roditelje.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd