Skip to main content
Ilon Mask

MASKOVI INVESTITORI I PRIJATELJI SE PRIDRUŽUJU NJEGOVOJ BORBI SA TVITEROM: Jedan od njih napravio šokantnu obajvu za sud i društvenu mrežu

Foto: Profimedia
Neka od najvećih imena Silicijumske doline su poslednjih dana imala izbor reči za Tviter nakon što je kompanija uvukla društveni krug Elona Maska u svoju pravnu bitku sa najbogatijim čovekom na svetu.

Dejvid Saks, jedan od preduzetnika koji je pomogao Masku da osnuje PaiPal, nazvao je sudske pozive „uznemiravanjem“ i „pecačkom ekspedicijom“ koja je "sitna" i „osvetoljubiva“, tokom svog nedeljnog pojavljivanja u podkastu „All-In“ u petak, naveo je "Biznis Insajder".

Saks i još jedan domaćin, investitor Dejvid Fridberg, izgleda da se rugaju sudskim pozivima advokatske firme koja zastupa Tviter, Vahtel, Lipton, Rozen i Kac LLP, u njenoj tužbi kojom se želi naterati Maska da zaključi posao. Sudski poziv, za koji je Saks rekao da ima oko 30 stranica i zahteva bilo kakvu komunikaciju sa njegovim prijateljima u proteklih šest meseci, uključuje zahteve za dokumentaciju u vezi sa Sackovim javnim tvitovima o Maskovoj kupovini.

MASK IPAK NE ODUSTAJE OD KUPOVINE TVITERA? Postavio jedan ključan uslov

MASK IPAK NE ODUSTAJE OD KUPOVINE TVITERA? Postavio jedan ključan uslov

"OVO STVARNO NIJE DOBRO" Ilon Mask rezigniran nakon eksplozije bustera rakete njegove kompanije (VIDEO)

"OVO STVARNO NIJE DOBRO" Ilon Mask rezigniran nakon eksplozije bustera rakete njegove kompanije (VIDEO)

ILON MASK PRESREĆAN - DOBIO BLIZANCE: Otkrio svoj NOVI plan, a tek da čujete koliko ukupno ima dece

ILON MASK PRESREĆAN - DOBIO BLIZANCE: Otkrio svoj NOVI plan, a tek da čujete koliko ukupno ima dece

- Sada znam advokatu u Vachtel Liptonu, da ako pogledate moje tvitove i koliko su sjajni, možete pomisliti da imam obimnu dokumentaciju i izvorni materijal za njih, ali dozvolite mi da vam kažem šta se dogodilo - rekao je Saks.

- Otišao sam da se posrem i u suštini sam tvitovao sa lisice i tako je tvit završio u javnoj evidenciji. Nema dokumenata ili komunikacija u vezi sa mojim tvitovima i ovom idejom da nekako, pretpostavljam šta pokušavaju da shvatim da sam nekako tvitovao u ime nekoga ili po nečijem naloga.

Sudski poziv se odnosi na nekoliko Sackovih tvitova, uključujući i onaj u kome on daje kontrolnu listu za sledećeg generalnog direktora Tvitera.

Čamat Palihapitija, investitor milijarder koji je takođe dobio sudski poziv prošle nedelje, rekao je da je bio zbunjen kada je dobio sudski poziv.

- Cela stvar je samo ogromno gubljenje vremena - rekao je Palihapitija u podkastu.

Palihapitija je takođe prokomentarisao zabrinutost u vezi sa brojem botova na platformi.

- Baš kao korisnik, problem s botom je veoma stvaran - rekao je on.

- Bio sam vatreni korisnik Tvitera i mislim da je u poslednjih godinu dana postao izuzetno neupotrebljiv - dodao je on.

I Sacks i Palihapitija su u prošlosti kritikovali sajt zbog botova, kao i zbog tvrdnji o cenzuri na platformi.

Prošle nedelje, investitor Džo Lonsdejl, koji je prisustvovao All-In samitu u maju zajedno sa Maskom, nazvao je sudske pozive „džinovskom uznemirujućom ribolovnom ekspedicijom“ na Tviteru.

Saks je na poziv na Tviteru odgovorio i slikom srednjeg prsta.

Saks je u petak rekao da je to prvi sudski poziv koji je dobio u više od pet godina i da planira da dovede advokata da poništi pravni zahtev.

Portparoli Saksa, Palihapitije i Lonsdejla nisu odmah odgovorili na Insajderov zahtev za komentar.

Sudski pozivi upućeni Muskovom društvenom krugu predstavljaju pregršt niza pravnih zahtjeva koji su poslati nakon Muskovog pokušaja da odustane od kupovine od 44 milijarde dolara.

BONUS VIDEO: Anketa - Koliko bi trebalo da košta voda?

 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd