Utorak 05. dec 2023.
Aleksandar Vučić

VUČIĆ, RAMA, ZAEV I 400 NAJVEĆIH KOMPANIJA IZ REGIONA - EKONOMSKI FORUM: Lideri potpisuju ove sporazume!

Tanjug/​Tanja Valić
Očekuje se da će u Skolju politički lideri potpisati nekoliko sporazuma

U četvrtak 29. jula u Skoplju se održava regionalni ekonomski forum na kome će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev kao i predstavnici gotovo 400 najvećih kompanija iz čitavog regiona.

Čadež: Pokrećemo novu budućnost na Balkanu

Čadež: Pokrećemo novu budućnost na Balkanu

Ostvareno odlično poslovanje Olimpijskog centra Jahorina tokom prvog polugodišta

Ostvareno odlično poslovanje Olimpijskog centra Jahorina tokom prvog polugodišta

SERVISNA INFORMACIJA: NOVI PRILAZ LIDLU NA TROŠARINI

SERVISNA INFORMACIJA: NOVI PRILAZ LIDLU NA TROŠARINI

Organizatori foruma su privredne komore Srbije, Albanije i Severne Makedonije, a uloga voditelja razgovora lidera zemalja i pvirednika poverena je predsedniku PKS Marku Čadežu. Forum u Skoplju počinje u četvrtak u 10 časova.

Očekuje se da će u Skolju politički lideri potpisati nekoliko sporazuma koji će umnogome olakšati i ubrzati poslovanje između ovih država:

Radi gde želiš: Svi građani sa teritorije Srbije, Albanije i Severne Makedonije moći će da rade u bilo kojoj od država sa jednom radnom dozvolom.

Minimalna čekanja: Jedinstveni propisi svih inspekcija kojima se regulišu transport robe i usluga kako bi se ukinule sve barijere u poslovanju.

Brza traka: Uspostavlanje posebnih prolaza na graničnim prelazima za građane i privredu iz Albanije, Severne Makedonije i Srbije

Mali Šengen dobija novo ime: Dosadašnja inicijativa Mali Šengen koja okuplja Albaniju, Severnu Makedoniju i Srbiju dobija novo ime i vizelni identitet koji će biti otkriveni na skupu u Skoplju.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd