Skip to main content
đaci

Šest šokantnih odluka koje su donele pojedine škole

Foto: Profimedia/ilustracija
Šta su sve morali da trpe neki đaci...

Pretpostavlja se da je zadatak škole i nastavnog kadra da učestvuje i pomaže razvoju dece i iz tog razloga se njihove pojedine odluke često i ne preispituju. Kada pročitate spisak ovih odluka sigurno ćete ostati zaprepašćeni:

1. Pojedine škole u Misuriju donele su odluku da s vremena na vreme organizuju vežbu "aktivni atentator". Vežba je veoma realistična jer u njoj učestvuje "ubica" koji puca ćorcima, prskaju lažnu krv i "leševi" leže svuda unaokolo.

2. U septembru 2009. godine, jedna srednja škola u Misuriju je svim svojim đacima uzela laptopove. Ovo bi se zapravo smatralo veoma lepim činom, da nisu svima uključili kamerice i tako posmatrali šta rade kada su kod kuće, naravno, bez njihovog znanja. Tada su napravili oko 50.000 fotografija đaka.

laptop
Foto: Profimedia

3. Australijska škola je 2012. godine zabranila sve aktivnosti koje uključuju fizički kontakt. Na listi tih aktivnosti bila je i jedna, okarakterisana kao veoma opasna, pod nazivom "baci kosku".

4. U novembru 2011. godine, škola u Torontu je zabranila da deca igraju fudbal, ragbi, tenis, bejzbol... Odnosno, nisu smeli da koriste te lopte, kako je rečeno iz sigurnosnih razloga. Jedino su mogli da se igraju sunđerastim loptama. Roditelji su se pobunili protiv ove odluke i ona je ukinuta nakon dve nedelje.

Lopta,klađenje
Foto: Profimedia/ilustracija

5. Šestogodišnji dečak iz Kolorada je suspendovan zato što je poljubio ruku devojčice iz svog odeljenja. Ovo se smatralo seksualnim uznemiravanjem, dok je dečakova mama izjavila kako su oni zapravo momak i devojka.

6. Upotreba crvene hemijske je zabranjena u mnogim školama Velike Britanije, zbog njenog "sukobljavajućeg" i "pretećeg" tona.

Koja odluka vas je najviše iznenadila?

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd