Četvrtak 07. dec 2023.
Pekar mesi hleb

Najskuplji hleb na svetu košta 117 evra, evo kako se pravi (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Jedna španska pekara je u svoj normalan asortiman proizvoda uvrstila i jedan neobičan hleb težak oko 400 grama koji sadrži jedan specijalan sastojak.

Ukoliko posetite malo selo Algatocin u Andaluziji i pronađete porodičnu pekaru po imenu "Pan Pina", na njihovim policama naći ćete u redovnoj ponudi veknu zlatnog hleba koji košta 117 evra, prenose Zanimljivosti dana.

Svaki hleb težak je oko 400 grama, umešan je sa brašnom od celog zrna, sa dodatkom spelte (azijske žitarice) i dehidriranog meda. Uz sve ove sastojke u hleb se mesi još 250 grama jestive zlatne prašine, jedan deo odlazi u samo testo, a ostatak se posipa po hrskavoj korici.

- Naš zlatni hleb je vrlo popularan i izvozimo ga širom planete. Bogataši vole da se razbacuju na ovako skupe proizvode. Kupaca najviše ima u Kosta del Sol regionu, a zatim ponude dolaze iz Rusije, Kine i zemalja Bliskog istoka. Ljudi veruju da je mala količina zlata veoma dobra za varenje, a i ostali sastojci su veoma kvalitetni i organskog porekla - kaže Huan Manuel Moreno (41), pekar čija porodica se već 70 godina bavi pekarstvom.

 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
4 Beograd