clear sky
15°C
01.05.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PROLEĆNA KAJGANA: Evo zašto volimo ovo godišnje doba!

28.03.2015. 10:42
Piše:
Srbija Danas
Fritata sa kobasicama
Fritata sa kobasicama / Izvor: Profimedia

Visoko kalorični omlet sa kobasicama - šta tu čovek da ne voli?

Potrebno:

  • 280g svinjske kobasice
  • 2 šolje obarenog krompira seckanog na kockice
  • 8 jaja
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • 1/4 kafene kašičice soli
  • 1/4 kafene kašičice bibera
  • 1/2 šolje paradajza
  • 2 manje veze mladog luka, sitno seckane

Priprema:

Probajte i indijski omlet!

Kobasicama skinuti crevo, meso iseckati na sitne komade i propržiti na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. Dodati kockice krompira. Umutiti jaja, parmezan, so i biber, pa preliti preko kobasica i krompira. Pržiti 2 minuta uz povremeno odizanje špatulom - ne mešanje. Smanjiti vatru i poklopiti tiganj, pa pržiti još 14-17 minuta ili dok se jaja potpuno ne isprže. Paradajz i luk sipati preko vrelog omleta i odmah služiti.