Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРОЛЕЋНА КАЈГАНА: Ево зашто волимо ово годишње доба!

28.03.2015. 10:42
Пише:
Србија Данас
Fritata sa kobasicama
Фритата са кобасицама / Извор: Профимедиа

Високо калорични омлет са кобасицама - шта ту човек да не воли?

Потребно:

  • 280г свињске кобасице
  • 2 шоље обареног кромпира сецканог на коцкице
  • 8 јаја
  • 1/4 шоље ренданог пармезана
  • 1/4 кафене кашичице соли
  • 1/4 кафене кашичице бибера
  • 1/2 шоље парадајза
  • 2 мање везе младог лука, ситно сецкане

Припрема:

Пробајте и индијски омлет!

Кобасицама скинути црево, месо исецкати на ситне комаде и пропржити на средње јакој ватри 4-5 минута. Додати коцкице кромпира. Умутити јаја, пармезан, со и бибер, па прелити преко кобасица и кромпира. Пржити 2 минута уз повремено одизање шпатулом - не мешање. Смањити ватру и поклопити тигањ, па пржити још 14-17 минута или док се јаја потпуно не испрже. Парадајз и лук сипати преко врелог омлета и одмах служити.