Skip to main content
Uginuli njufaundlender

SAD: Pas uginuo nakon običnog tretmana ulepšavanja

Foto: Youtube Printscreen
Četiri i po sata nakon ostavljanja u salonu vlasnicu su nazvali i rekli kako je njen pas završio kod veterinara. Zbog pregrevanja tela počeli su da mu otkazuju organi.

Sindi Touzel velika ljubiteljka pasa prošle subote je ostala bez svoje Gracije, šest godina stare ženke "newfoundlandera".

Kao mnogo puta do sad odvela je psa na ulepšavanje, rutinski tretman šišanja, češljanja i sve što uz to ide. Frizer koji je zadnjih nekoliko godina ulepšavao njenog psa bio je na godišnjem pa je njena ljubimica dospela u ruke njegove zamene.

Kako bi bila sigurna da Graciju ostavlja dobrim rukama s njim je porazgovarala i uputila ga na šta treba paziti. Čini se uzalud. Četiri i po sata kasnije nazvali su je iz salona i rekli kako je njen pas završio kod veterinara.

Zbog pregrevanja organizma počeli su mu otkazivati organi. Dan kasnije pas je uginuo.

Nakon tragičnog događaja vlasnica je ispričala medijima kako je "frizera" upozorila da psa ne suši. Ne zna da li je on koristio fen, ali kaže da je njen pas bio potpuno suv.

- Newfoundlanderi su rasa koja je osetljiva na toplotu, ali očekivalo bi se da stručnjak za pse poput "frizera" to zna - izjavila je vlasnica, nažalost uginulog psa.

Vlasnici salona za ulepšavanje kao i u mnogim sličnim slučajevima "pokrenuli su istragu", a vlasnici psa nadoknadili su troškove lečenja psa. Slaba uteha kada je njen ljubimac uginuo.

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd