Skip to main content
Marko Obradovic Edge

STREET FOOD FESTIVAL PONOVO STIŽE NA ZEMUNSKI KEJ

Foto: Marko Obradovic Edge
Specijaliteti italijanske, američke, japanske, kineske, korejske, jamajkanske i ugandanske kuhinje na otvorenom od 22-24. septembra

Od 22. do 24. septembra, na najlepšem delu Dunavskog keja (kod Venecije), održaće se još jedan Street Food Festivala koji će predstaviti više od 20 učesnika beogradske street food scene koji će za sve posetioce pripremati najrazličitije specijalitete iz 10 različitih svetskih kuhinja.

Promo
Foto: Promo

Street Food Festival ponudiće posetiocima uživanje u ukusima sočnih klasičnih ali i smash burgera, specijalitetima kineske, japanske, korejske, jamajkanske ali i ugandanske kuhinje koja ima korene u azijskoj, arapskoj i indijskoj kuhinji kao i autentičnom američkom street food specijalitetu - cor dog-u. Na festivalu će posetioci moći da potraže i čuvene beogradske knedle, domaće kobasice, angus ćevapciće, vege burgere kao i popularni specijalitet nastao fuzijiom meksičke i japanske kuhinje - sushirito i još mnogo toga. U posebnoj zoni italijanske kuhinje moći će da se probaju razni specijaliteti jedne od najpoznatijih svetskih nacionalnih kuhinja gde će se pripremati zanimljive kombinacije home made pasti sa svežim začinima i posebno osmišljenim sosevima.

Marko Obradovic Edge
Foto: Marko Obradovic Edge

Uz podršku poznatih imena gradske DJ scene, Zemunski kej će tokom predstojećeg vikenda postati idealna lokacija za druženje i uživanje u savršenom spoju hrane i muzike ali i u svemu što pruža čaroban pogled na reku i nekoliko zona za opuštanje smeštenih u posebne ambijentalne celine.

Street food festivalu se ovaj put pridružuje i Wine Fest u okviru kojeg će se predstaviti četrdeset različitih vinarija iz cele Srbije. Ovaj festival će biti upotpunjen i pratećim muzičkim programom pa će tako na centralnoj festivalskoj bini publika biti u prilici da uživa u zvucima kvarteta Milan Petrović, sastava Illusory kao i u DJ nastupima.

Marko Obradovic Edge
Foto: Marko Obradovic Edge

Street Food festival uz podršku projekta "Svaka limenka se računa", i ovaj put želi da skrene pažnju javnosti na značaj zaštite životne sredine i reciklaže, kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma. Zato ce na više različitih punktova biti postavljanje kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, promoteri sa rančevima u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku biće na licu mesta, a pixelata na kojoj će raditi lokalni umetnici je tu da na kreativan način podseti posetioce na važnost reciklaže u cilju očuvanja planete Zemlje.

Marko Obradovic Edge
Foto: Marko Obradovic Edge

U saradnji sa predstavnicima Z10 tima - našeg najuspešnijeg domaćeg e-sport tima, realizovaće se još jedna drustvenoodgovorna akcija. Na festivalu će se još jednom naći posebno osmišljen Z10 burger, koji se može pronaći u Bullger Bar-u tokom sva tri festivalska dana, a deo sredstava prikupljenih prodajom ovog burgera biće prosleđen direktno humanitarnom udruženju EHLS (E-sport humanitarna liga Srbije). Cilj ove akcije jeste skretanja pažnje na značaj e-sporta ali i podizanje svesti kod mlađih generacija o značaju društvene odgovornosti.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena sedeća mesta. Radno vreme festivala je od 13 do 23 h.
 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd