Ponedeljak 26. feb 2024.
Odbojka

SVE SE ZNA: Određeni domaćini EP 2023. za odbojkaše i odbojkašice

Foto: Profimedia
Muški turnir na programu od 28. avgusta do 16. septembra, dok dame igraju od 15. avgusta do 3. septembra.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše biće održano od 28. avgusta do 16. septembra naredne godine u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu, saopštila je danas Evropska odbojkaška konfederacija (CEV). Četvrtfinala će biti odigrana u Italiji i Bugarskoj. Polufinala i utakmice za medalje biće odigrane u Italiji. Na EP će pored država organizatora igrati i Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Nemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugalija, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija. U slučaju da Rusija bude suspendovana zameniće je Švedska na osnovu CEV rang-liste.

Međunarodni sajam sporta od 23. do 25. septembra na Adi Ciganliji

Međunarodni sajam sporta od 23. do 25. septembra na Adi Ciganliji

LAZOVIĆ PRED POČETAK SP: Imamo tremu, koncentracija je najbitnija

LAZOVIĆ PRED POČETAK SP: Imamo tremu, koncentracija je najbitnija

NOVI UGOVOR: Monako ostaje u Formuli 1 do 2025.

NOVI UGOVOR: Monako ostaje u Formuli 1 do 2025.

CEV je danas saopštio da će Belgija, Nemačka, Italija i Estonija biti domaćini Evropskog prvenstva za odbojkašice, koje je na programu naredne godine od 15. avgusta do trećeg septembra. Četvrtfinala će biti odigrana u Belgiji i Italiji. Mečevi polufinala i utakmice za medalje biće odigrana u Belgiji. Na EP za odbojkašice će osim domaćina igrati još Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, BiH, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska i Azerbejdžan. Ako Rusija bude suspendovana zameniće je Izrael na osnovu CEV rang-liste.

Odluka o učešću Rusije, koja je suspendovana zbog rata u Ukrajini, biće doneta 31. oktobra. Žreb za oba EP biće održan 16. novembra u Napulju, a 24 reprezentacije biće podeljenje u četiri grupe sa po šest selekcija. Plasman u osminu finala izboriće po četiri ekipe iz svake grupe.

 

BONUS VIDEO: Pogledajte scenu sa svadbe Ane Dabović

 

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd