Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

НЕКРЕТНИНА НАЈСИГУРНИЈА ИНВЕСТИЦИЈА ЗА БУДУЋНОСТ: Како купити стан на најатрактивнијој локацији у Београду?

24.08.2021. 08:15
Пише:
Србија Данас/Блиц
beograd-na-vodi
београд-на-води / Извор: Србија Данас

Читава претходна година ставила је под знак питања многе аспекте свакодневног живота

Сведоци смо промена које је пандемија донела у готово свим сегментима живота. Међутим, оно што можда изненађује јесте да је тржиште некретнина у константном порасту. Улагање у некретнину годинама уназад представља сигурну инвестицију, а у промењивим временима улива додатни осећај безбедности и стабилности.

СТАНДАРД У СРБИЈИ РАСТЕ: Вучић најавио - до краја године плата нашим људима већа него у БугарскоЈ

СТАНДАРД У СРБИЈИ РАСТЕ: Вучић најавио - до краја године плата нашим људима већа него у БугарскоЈ

БИТИ ВОЗАЧ ПОЛАКО ПОСТАЈЕ ЧИСТ ЛУКСУЗ: Поскупљења горива у Србији честа, а о појефтињењу се и не говори

БИТИ ВОЗАЧ ПОЛАКО ПОСТАЈЕ ЧИСТ ЛУКСУЗ: Поскупљења горива у Србији честа, а о појефтињењу се и не говори

Данас спајање колосека на деоници Стара Пазова - Нови Сад: Преседник Вучић присуствује церемонији

Данас спајање колосека на деоници Стара Пазова - Нови Сад: Преседник Вучић присуствује церемонији

О променама које је пандемија унела на тржиште некретнина, њеном утицају на продају, као и о кредитима осмишљеним посебно за Белграде Waterfront, који омогућавају куповину стана за месечну рату већ од 499 евра, причао је Бојан Булатовић, директор продаје компаније Белграде Waterfront.

Читава претходна година ставила је под знак питања многе аспекте свакодневног живота. На који начин је пандемија утицала на тржиште некретнина?

- Пандемија је изазвала кризу у многим секторима пословања, не само у Србији, већ и у целом свету. Међутим, пандемија није имала негативан утицај на тржиште некретнина. Напротив, због велике потражње изградња Белграде Waterfront-a је убрзана, а продаја повећана. Разлог томе је једноставан - некретнина је најсигурнија инвестиција за будућност. Живимо у брзом времену у ком се ствари веома лако мењају - новац девалвира, вредност виртуелних валута осцилира, док некретнина означава сигурност нама, нашој породици и поколењима којима остаје у будућности - рекао је Булатовић.

Промене које су настале под утицајем пандемије и даље су видљиве. Када посматрамо из угла тржишта некретнина, на који начин смо се адаптирали на "нову" стварност?

- Током 2020. године људи су на потпуно другачији начин упознали себе. Нешто са чим се већина становништва сусрела јесте рад од куће. Онима којима посао то дозвољава канцеларије су "преселили" у свој дом. Пре пандемије, рад од куће, поготово у нашој земљи, није се охрабривао. Међутим, према подацима о раду и продуктивности током претходне године, велики број компанија се сусрео са порастом и бољитком у пословању. То је због тога што се запослени осећају сигурније и слободније у својим домовима и могу себи створити најпријатнију радну атмосферу. У Србији постоји изрека: "Моја кућица, моја слободица" - и управо она најбоље описује нематеријалну вредност коју некретнина има за нас. Дом је наша оаза мира, наше уточиште, место на ком градимо будућност за нас и нашу породицу. Управо из тих разлога куповина некретнине има двоструку вредност - првенствено материјалну, представља сигурну инвестицију. Други, али никако мање важан разлог, јесте осећај стабилности и добробити - рекао је Булатовић.

beograd-na-vodi
београд-на-води / Извор: Србија Данас

Пандемија нам је показала како су нам мале ствари од великог значаја. Шта је оно што ваши купци наводе као највећу погодност живота у Белграде Waterfront-u?

- Уколико се осврнемо на претходну годину и живот у становима, тераса или било који вид приватне баште представљали су мали луксуз живљења. Сваки стан у Белграде Waterfront-u има најмање једну терасу, међутим од посебне важности су била заједничка дворишта у којима су станари у миру и са уживањем проводили време. Реч је о простору намењеном релаксацији, спорту или ужицима који станарима највише пријају. Управо су унутрашња дворишта била омиљени кутак под отвореним небом нашим станарима током 2020. године, а то и даље истичу као значајну предност. Поред тога, од самог почетка планирања, Белграде Waterfront замишљен је као свеобухватна градска четврт која станарима нуди разноврсне могућности надохват руке. Бројни кафићи, ресторани, продавнице и услужне делатности које се налазе на корак од прага, као и невероватан поглед на реку, парк или панораму града чинили су и чине свакодневицу станарима умногоме лакшом и лепшом - рекао је Булатовић.

Из дана у дан, Белграде Waterfront трансформише изглед престонице и доноси новине на пољу некретнина. Због чега се купци одлучују за куповину некретнине у оквиру Белграде Waterfront-a?

- Према подацима из катастра, више од половине свих купаца станова у новоградњи у Београду одлучи се за стан у Белграде Waterfront-u. Када сагледамо целокупан пројекат - извођење градње, богате садржаје и близину кључних тачака у граду, овај комплекс не нуди само некретнину, већ целокупан животни стил. Цене су веома конкуренте, а према нашем досадашњем искуству, поврат инвестиције приликом куповине некретнине у Белграде Waterfront-u иде и до 9% годишње. Да је ово паметна инвестиција сведоче бројни станари Белграде Waterfront-a, чији животни простор истовремено „ради“ за њих док у њему станују, с обзиром да вредност квадрата расте паралелно са изградњом пројекта. Такође, према информација продаваца и агената из агенција за некретнине, станови у Белграде Waterfont-u се најбрже издају. Било да купујете стан да бисте у њему живели или да бисте га издавали, куповину некретнине морамо посматрати као дугорочну инвестицију. Уколико трагате за некретнином у којој ћете са својом породицом градити будућност, од кључне важности је добро избалансирати приватан и послован живот. Белграде Waterfront је смештен у самом градског језгру, одлично је повезан са кључним тачкама у граду, док пружа потребну приватност и мир - рекао је Булатовић.

На који начин се заинтересовани могу информисати о куповини стана у оквиру Белграде Waterfont-a?

- Продајни тим Белграде Waterfront-a свакодневно је на располагању свима који су заинтересовани за нови животни простор. Оно што је веома важно да нагласимо јесте да захваљујући кредитима посебно креираним за Белграде Waterfront, сада је могуће добити позајмицу банке већ у раној фази градње. Сви заинтересовани за стан у оквиру најатрактивније стамбене четврти у Београду могу купити по цени већ од 2.950 евра по квадратном метру са урачунатим ПДВ-ом и то уз месечну рату већ од 499 евра - рекао је Булатовић.