Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈЕДИМО ДОМАЋЕ: Направи сам своју сардину

26.02.2015. 10:58
Пише:
Србија Данас
Sardina
Сардина / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Scott Реа

Не морате више да једете из конзерве, јер ћете ускоро научити како да сами припремите домаћу сардину коју можете да спакујете и да је поједете и касније. За све љубитеље рибе и домаће хране!

Потребно је:

  • 1,5кг замрзнуте сардине
  • 3 кашичице сувог зачина
  • 2-3 ловрова листа
  • 10 зрна бибера
  • 450мл уља

Припрема:

Очистите сардину и одсеците главу. Опрати и сложити у суд начије дно смо претходно ставили дрвене штапиће од сладоледа (или нешто слично) да риба не би загорела. Слажемо сардину, а затим стављамо зачин, бибер и ловров лист, а тако наизменично радимо све док се сва сардина не сложи. Прелити уљем и ставити да се кува. Када прокључа, на лаганој температури крчкамо још 5-6 сати, а затим охладимо и сложимо у теглице.

Напомена: Уколико нисте љубитељ сардине, на исти начин можете припремити и неку другу мању рибу, попут папалине, беле рибе, мањих шиштаваца итд.