clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

JEDIMO DOMAĆE: Napravi sam svoju sardinu

26.02.2015. 10:58
Piše:
Srbija Danas
Sardina
Sardina / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Scott Rea

Ne morate više da jedete iz konzerve, jer ćete uskoro naučiti kako da sami pripremite domaću sardinu koju možete da spakujete i da je pojedete i kasnije. Za sve ljubitelje ribe i domaće hrane!

Potrebno je:

  • 1,5kg zamrznute sardine
  • 3 kašičice suvog začina
  • 2-3 lovrova lista
  • 10 zrna bibera
  • 450ml ulja

Priprema:

Očistite sardinu i odsecite glavu. Oprati i složiti u sud načije dno smo prethodno stavili drvene štapiće od sladoleda (ili nešto slično) da riba ne bi zagorela. Slažemo sardinu, a zatim stavljamo začin, biber i lovrov list, a tako naizmenično radimo sve dok se sva sardina ne složi. Preliti uljem i staviti da se kuva. Kada proključa, na laganoj temperaturi krčkamo još 5-6 sati, a zatim ohladimo i složimo u teglice.

Napomena: Ukoliko niste ljubitelj sardine, na isti način možete pripremiti i neku drugu manju ribu, poput papaline, bele ribe, manjih šištavaca itd.